Oncelikle Boyut fena degil, sergilenecek ortama gore ve devaminda carceve dusunup dusunmediginize gore 20x30 da tercih edilebilir. Hem eger grup kalabaliksa fotograf satisida arttirilabilir. Isin asli adeti arttirmamak daha yerinde olur hatta azaltmak bir parca daha.
Baski olayina gelince baski makinesinin marka ve modelini kontrol edin. Sonra internetden bilgilerini bulun. Maksimum cozunurlugu vs yazar. Djitala baskida 150dpi birebir boyut hazirlarsaniz yeterli kaliteye ulasirsiniz. Tabii hazirlarken biraz daha keskinlik vermek gerekebilir.
Normalde kalibrasyon yapmak gerekir ama sizin boyle bir sansiniz olmayacak gibi. Dolayisiyla yazicinin ozelliklerine gore bir fotografi ayarlayip basip, kurban edip cikan renklere veya gozle gorulur renk sapmalarina gore diger fotograflari ayarlamayi deneyebilirsiniz. Cok amatorce olacaktir ama elinizdeki imkanlar dogrultusunda yaziyorum. Islem aslinda basittir ama dikkat ister. Basilan fotografi, elinize alip dijital kopyasini ekranda acarak dijital kopyanin goruntusu basili fotografa yaklasincaya kadar ekranin kontrast ve parlaklik ayarlariyla oynamak. Yakalandigi noktadaa kendi fotografinizi acarak baskida cikmasini istediginiz tonlarda dijital olrak ayarlamak kesin cozum olmasda bir cok fotografin daha saglikli basilmasina yardimci olur.
Mumkunse paspartu ve carceve kullanin. Fotograflarin uzerine imza atmayin.Fotograflari goz hizasinda asin.
Birde bir tavsiye yerel fotograf dukkanlari, kola dagitimcilari, yada orada ogrenciye yonelik is yapmak isteyecek firmalardan sponsor alabilirsiniz. Bu bir loknta dahi olablir. Daha evvel denendi ve baariyla uygulandi. Efesi kendimize sponsor yapip Erciyes Universitesi Kampusunde ilk icikili geceyi duzenlemistik.
Mesala 5 fotografci 5 fotograf basar 20X30 gibi bir boyutta bes firmanin ismi ve logosu konur. Onlar icin maliyetle cok azdir o yuzden sikinti olmaz. Bir pastane kuru pasta verir acilis icin afisin altina onun logosu konur, bir amrket icecek verir onun reklami konur vs...