Videoyu donanımhaber forumlarında farkettim ve paylaşmak istedim: Kolay Sanat Yapma Tutkunu Gencin Evrimi - Video - Alkışlarla Yaşıyorum

Bu videoda ve yazıda bahsettiğim kişiler fotoğraf makinesi ya da kamera sahipleri değil, bunları satın aldıktan 2 gün sonra sanatsal işler çıkardığını iddia ederek internette yayınlayanlardır. Lütfen üstünüze alınmayın. Videoyu açmadan önce bass ayarlarınızla oynayın. Tesisat kaldırırsa başlayın izlemeye. Dijital devrimden(fotoğraf makineleri, photoshop vs) sonra bilindiği gibi yeni bir sanatçı tipi türedi:

KOLAY SANAT TUTKUNU GENÇ!
Çevrenizde, içinizde, evinizde her yerde onlardan var artık. Tuvalete bile satın aldığı bin dolarlık Nikon'u(ya da Canon'u) boynuna asarak giden, çektiği kuş ve manzara fotoğraflarına sergi açmak isteyen, 5 saniye içinde 500 fotoğraf çekebilen makinesi sayesinde bu 500 fotoğraftan birinin gideri olduğunu görüp çakalca paylaşan, Ara Güler'in daha yaşarken kemiklerini sızlatan genç bu. Photoshop tutkunu aynı zamanda.

Bunun daha pisi, hatta en pisi kamera satın alabilen modeli. Kamerayı amacı dışında(düğün, kuş, böcek, tatil, konser vs çekmek) kullanıp, çektiği bol mesajlı ve sanatsal 2 dakikalık "kısa film"lere 8 dakika jenerik hazırlayan ve montaj/kurgu/oyuncu kısmına kendi ismini yazan genç bu da.

İleride diktatör olduğumda bu gençler yüzünden kamera/fotoğraf makinesi alımını ruhsata bağlı kılacağım. Yaş sınırını aşabilenleri de hormonal testlere sokacağım. Ancak öyle alabilecekler bu aletleri.
Kültürel faşizm ve kısıtlama nasıl olurmuş herkes görecek. Silah insanı bir anda öldürüyor ama bu aletler insanı hergün öldürüyor ya ayıptır.

Sizin fikirleriniz nelerdir?