13 ay önce fotoğrafa başlamadan önce;

* Sigarayı bırakıp bu kötü alışkanlıktan kurtulunca edilecek tasarrufla mütevazi bir makine ve süreç içerisinde ekipman alıp "iyi bir alışkanlık" edinmek fikrindeydim.
* Kullandığım otomobilleri belli periyotlarla yenilemek gerektiğinden emindim.
* En büyük eğlencem haftada bir akşam bir ocakbaşında eşle dostla rakı içmekti.
* Maç ve haber zamanları dışında pek televizyon seyretmezdim.
* Herkesçe bilinen güzel, turistik yerleri gezmekten, dolaşmaktan zevk duyardım.
* Roman ve yakın tarih ağırlıklı olarak düzenli kitap okurdum. (Yatmadan evvel her gün minimum yarım saat. Sürükleyici bir kitapsa gözümün feri silinene dek..)
* yaşadığım coğrafyada ve yakınımda yer alan antik kentler, yıkıntılar benim için en fazla "vay baba, kimler gelmiş geçmiş, bu taş yığınlarını vinçsiz bilmem neysiz nasıl yığmışlar"dı benim için..
* Yakın - orta vadede edinmeyi hayal ettiğim şey bir motoryattı..
* Çocuklarla her gün minimum 1 buçuk saat oyun - aktivite vs. gibi şeylere zaman harcardım.

Fotoğraf hobisine başladıktan sonra.
* Bir müddet sonra (bıraktıktan 8 ay sonra) sigaraya tekrar başladım. Şimdi bir iyi bir kötü alışkanlığım var.
* Yeni çıkan otomobil modelleri, değişen araç kasaları umrumda değil. Otomobil, beni işe ya da fotoğrafa götürecek bir araç sadece..
* Meyhane gezmeleri iyice seyrekleşti. 2 ayda bir kaç kez olunca daha lezzetli gelmeye başladı.
* Zamanında Sami Yen eski açıktaki "Marmara'nın Arslanları" pankartını asan, Galatasaray penaltı atarken bakamayacak derecede fanatik bir adam olarak şu anda bazı maçları kaçırıyorum. Televizyonda uyku öncesi gece haberlerini yarı baygın dinliyorum. Bunun dışında ağırlıklı olarak netten ve kitaplardan fotoğraf üzerine bilgi edinmeye, güzel şeyler seyretmeye gidiyor tüm zamanım.
* Akdeniz ve Teke yöresindeki tüm antik uygarlıklar ve eski medeniyetler hakkında belirli bir düzeyde bilgim var. İyon tarzı sütunlarla dor tarzı sütünları ilk bakışta ayırd edebiliyorum. Tarihin ilk parlemento binasının Patara'da bulunduğunu ve sayısız detay bilgiyi farkında bile olmadan öğreniyorum. Karya, Likya, Pamfilya uygarlıklarının yaşam tarzlarını, eski söylenceleri, mitolojiyi araştırmayı hele ki bunların kalıntılarını/uzantılarını kaydetmeyi çok seviyorum.
* Herkesçe bilinmeyen, ilginç fotoğraflara gebe olabileceğini düşündüğüm gizli-saklı kalmış yerlere gitmek beni cezbediyor.
* Okuduklarım ekseriyetle fotoğrafla ilgili şeyler.
* Yakın - orta vadede edinmeyi umduğum şey bir adet beni yolda bırakmayacak Lada Niva yahut eski de olsa araziye dayanıklı bir araç. Beni dağ başlarına, yıkıntılara, yaylalara, yabana yani fotoğrafa götürebilecek herhangi bir şey..
* Allah'a şükür halen çocuklara zaman ayırabiliyorum.