Haftalık\Aylık kendim için fotoğraf ödevleri arıyordum.
about.com, photography bölümünde ingilizce bir kaynak buldum. Fotoğraf çekmek için sebep arayanlara faydalı olacaktır.

**Görevlerin hepsi bir hafta boyunca geçerli.

1- Yakınlaş
Elinizdeki herhangi bir lens ile herhangi bir özne\nesne'ye yakınlaşabildiğiniz kadar yakınlaşın. Farklı açılardan farklı ışıklar ile denemeler yapın. Gün içerisinde bakmaya alışkın olmadığımız yakınlıklarda ve açılarda başka dünyaların yaşandığını unutmayalım.

2- Hayvanlar Alemi
Hep minik diyesim geliyor bende muhabbet kuşu olduğu için ama at'ı olan bile olabilir düşüncesi ile dostlarımızı 1 hafta boyunca fotoğraflayalım. Özellikle onların karakterlerini en çok yansıttıkları anları yakalamaya çalışalım.

3- Ev
Kendinize evim olarak tanımladığınız yeri çekin. Çoğumuzun evimiz kadar rahat hissettiği yerler de vardır ve buralarda olabilir. Eviniz içerisinde yaşanan anları da fotoğraflayabilirsiniz.

4- Hareket
Çoğu zaman anı dondurmaya uğraşıyoruz, sanki herkes vitrin mankeni gibi o an sabit şekilde sizi bekliyor. Tam tersini düşünelim ve hareketi vurgulamayı deneyelim. Nasıl vurguladığınız ise size kalmış

5- Ağaçlar
Büyüklükleri, çeşitlilikleri, konumları, yaprakları, yapraksızlıkları ve renkleri ile sonsuz seçenek sunan ağaçları 1 hafta boyunca çekelim.

6- Gölgeler
1 hafta gölgelerin gücünü keşfedelim. Bu görevde sadece ana tema sadece gölge. Yapay veya doğal farketmez.

7- Su
Hareket halinde veya durgun suyu fotoğraflayalım. Ana tema su olduğu sürece komposizyona başka neler katacağınız tamamen size kalmış.

8- Araçlar
Kendi aracınız veya başkasının ya da itfaiye, taksi, otobüs vb. çeşitli araçları çekelim.

Uygun bir zamanda buna benzer fakat biraz daha zor/uğraştırıcı görevlerin olduğu başka bir kaynak daha paylaşacağım. Umarım herkese faydalı olur.