Sayın Acar hoş geldiniz. Öncelikle sizin tercihleriniz hakkında söz söylemek haddimiz değil. Sadece kendi tercihlerimiz sunarak bilgi paylaşımı yapabiliriz.

"tecrübe, yenilen kazıkların toplamıdır" sözünün en çok geçerli olduğu hobi Fotoğraf tır diyebiliriz. Sürekli yenilenen, güncellenen, gelişen ve gelişme potansiyeli çok yüksek bir sektör. İnsanın aldıkça alası geliyor. Paramızın çok fazla değer kaybettiği şu günlerde her kuruşu dikkatli harcamamız gerektiğine inanıyorum.

Ben de bir giriş seviyesi gövde kullanıyorum. Benim ki de Canon 200D muadili, Nikon un en küçük, hafif gövdelerinden biri. Daha önce Canon giriş seviyesi, üst seviye APS-C , FF gövde, prime, tele, 70-200 kullandıktan sonra arayışlarım sona erdi ve artık çekeceğim fotoğraflara odaklanmayı öğrendim.

Siz de "Doğa-manzara-seyahat-portre" olarak çekmek istediğiniz konuları belirlemişsiniz. Bu kadarı bile oldukça geniş bir yelpazeyi kapsıyor ve bunun sonucu olarak siz de ultra geniş açıdan başlayarak tele lenslere kadar bir set tasarlamış durumdasınız. Bu setin adına kutsallık atfedilmiş olanı da var; meşhur Canon holy trinity: Canon 18-35, 24-70 ve 70-200 lensler. Bir FF gövdeyle bu üçlü daha çok bu işten para kazanalar için tasarlanmış bir settir.

Benim lensler konusundaki tercihim, acele etmemek olurdu. En çok para verdiğim Canon EF 100mm f 2.8 L lensim en az kullandığım lensim oldu! Buna karşılık ister istemez yanımda sürekli bulundurduğum lensler ise Canon 15-85 mm standart tele objektif ve zor ışık şartları için 50mm prime lens oldu (bu lensin 1.4 ünü çok ucuz temin etmiştim ama 1.8 de aynı optik kaliteyi sunuyor). Antalya da yapılan bir havacılık fuarına gidip fotoğraf çekmek için ise ikinci el bir Canon EF-S 55-250 mm ilk versiyonunu satın almıştım. O gün 600 den fazla fotoğraf çektim. Buraya örnek fotoğraf eklemek istiyordum ama cevap kutusu nedense artık buna izin vermiyor. bu linkten açabilirsiniz thk 2 385 by atalay mete, on Flickr