Merhaba arkadaşlar,

1-2 yıl kadar önce tüm ekipmanımı satarak fotoğrafa bir süre ara vermiştim. Şimdi hem özlediğimden, hem de bir iş için lazım olduğundan tekrar ufaktan bir ekipman arayışı içerisindeyim. Bu süreçte piyasadan uzak kaldığımdan sizden yardım istemeye geldim.

Şu an elimde çok sevdiğim Fuji X100'üm, Helios 40-2'm ve eski setlerden kalma ufak tefek aksesuarlarım var. İşte manzara, şehir ve röportaj fotoğrafları çekmem gerekecek ama arasıra video da lazım olacak.

Hem işin içinde video olduğu için ve ben X100'ün video-focus olaylarına güvenmediğim için hem de X100 müşterilere "profesyonel" gelmeyeceği için bir DSLR alma niyetindeyim. Şu an için fazla bütçem yok. Yılbaşında 5DM2 + 24-105 + 50 + 85 gibi bir set yapacağım.

-Yılbaşına kadar beni idare edecek ne önerirsiniz?
-Video konusunda tecrübesizim, X100'ün video performansı hakkında ne düşünürsünüz? Videoda manuel focus yapmayı beceremedim. Yapabilseydi göstermelik 40D alıp X100 ile takılayım diyecektim.
-Standart zoom lens alacağım. 24-105'e bütçem el vermiyor şu an. Crop-full frame farketmeksizin hangi lensi önerirsiniz?
-Son olarak kafamdaki iki seçeneği size sorayım. 40D + X100 vs 7D? Başka opsiyonlara da açığım.

Teşekkürler.