Alıntı aksoykaan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ferhat Bey,

Epey bir süredir ben de ikinci bir gövde arayışındayım.
6D ile FF bir gövde kullanırken, arayışım öncelikle crop sensörlü bir gövde oldu. Çünkü özellikle telefoto lensler ile daha fazla uzağa erişim imkanı sunuyor.
İkinci arayışım ise, aile amaçlı video çekimleri için 'Movie Servo AF' fonksiyonlu bir makine idi. Bu durumda seçenekler hemen daraldı: 100D, 700D, 70D, 7D Mk.II (750D ve 760D'yi saymıyorum).
6D'den sonra ikinci bir gövde olarak 7D Mk.II'nin şahsen fazla geleceğini düşünüyorum. 700D'deyse birtakım önem verdiğim menü ve daha detaylı fonksiyonlar bulunmadığı için onu da değerlendirme dışı bıraktım.
70D is fiyat/performans (f/p) olarak uygun görünüyor. Çok yüksek ISO performası beklentim yok, çünkü zaten elimde 6D bulunuyor. Fakat 6D ve 70D neredeyse aynı ağırlıkta ve büyüklükte.

Küçük gövde seçeneğinde ise (700D'yi ekarte etmeme rağmen) 100D'yi hala düşünüyorum. Gerçekten küçük ve nisbeten portatif bir makine.
Fakat küçük makine arayışımı zorladığımda Sony a6000 çok dikkat çekiyor. Sony-EOS adaptörler ile Canon lensleri kullanan birçok kişi var. Ayrıca yüksek odaklama hızı ile 11 fps çekim hızı aklımı çelmiyor değil.

Sizin yerinizde olsam, 6D'yi elden çıkartmayacaksam 5D Mk.III'u veya 5Ds'i tercih etmezdim. 70D, f/p olarak iyi bir seçim. 7D Mk.II ise gerçekten güzel bir makine, ancak bu kadar performanslı makineye gerçekten ihtiyacınız var mı? Sonuçta belli bir miktar para yatıracaksınız. Alacağınız gövdeden gerçekten beklentileri bir değerlendirmek lazım. Şahsen 70D ile 7D Mk.II arasındaki fiyat farkını yeni bir lens için kullanılabilir.

Selamlar ve iyi çekimler dilerim.
Merhaba Kaan bey. Öncelikle yorumlarınız için çok teşekkürler.
2. bir body arayışına başlarken aklımdaki tek body 70D idi. Fakat 6D yetersiz gelmeye başlayınca (özellikle 11 AF noktası ve 4000 enstantene hızı) farklı arayışlara girdim. Bu konuda 7D mark ll de aklımı çelmeye başladı. Daha sonra da 6D'yi Mark lll ile takas mı yapsam düşüncesi ortaya çıktı. Derken işin içinden çıkamadım kafam iyice karıştı. Bir de amatör olarak yapıyorum ve para kazanma derdinde değilim ya bu kadar para bayılmanın anlamı var mı diye de düşünüyorum. Zira emildekileri bile kredi ile aldım ve hala ödüyorum.
Nisan'da emekli oluyorum ve fotoğraf çekmeye daha fazla zaman ayırabileceğim. Bu nedenle hobi amaçlı da olsa yapmışken iyi birşeyler yapmak istiyorum. Body'nin biri FF biri Croplu olması sanırım daha iyi olacak. Sira makro çekmeyi çok severim. 70D baştan beri 1. tercihimdi ama madem bu yola baş koydum 7D mark ll de alabilirim diyorum fakat 6D'yi takasa verirsem 7D bütçemi sarsar. iki ucu .... deynek yani...
Lens olarak 16-35mm ya da 17-40mm arasında kaldım. Her şet tamamen duygusal boyutta sizin anlayacağınız
Nisan ola hayrola diyorum ama araşlarımı da sürdürmeye devam ediyorum.

Saygılarımla.