CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 42 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 40 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree11Likes

Konu: Çıldırmaya az kaldı : Mark II - 6D Hangisi?

Konulanmış Görüntüleme

  1. #1
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mehmet Recep Özdemir
    Makina:
    Canon
    Üyelik tarihi
    27.November.2014
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    36
    Mesajlar
    11

    Standart Çıldırmaya az kaldı doktorum hangisi? : Mark II - 6D

    Merhaba arkadaşlar,

    İlk mesaj ve konu başlığım ile foruma merhaba diyeyim. Kalıcı olma ümidiyle

    Uzun bir düşünme sonunda Mark II almaya karar verdim ikinci el. Neredeyse hiç kullanılmamış bir gövdeyi 2.600 TL (pazarlıklı) fiyata buldum. Biraz araştırma yapayım dedim ve bugün arkadaşımın yönlendirdiği Hayyam pasajında ki bir arkadaşımız bana 6D nin Mark II den daha iyi bir makine olduğunu söyledi ve kafamı karıştırdı. 3 yıllık orta segment bir makine olan Sony alpha a550 kullanıcısı olarak, profesyonel bir makineye geçiş yapmak epey zor. Uzman olduğum da söylenemez makine teknik konuları hakkında. Kıyas.la isimli bi web sitesinde 6D nin özellik olarak Mark II den epey üstün olduğu yazıyordu. Fakat youtube deki video incelemelerinde işin böyle olmadığını gözlemliyorum.

    Ben makineyi fotoğraftan videoya geçiş için kullanacağım. Kısa metraj filmler (iç ve dış mekanda), timelaps videolar, basit reklam çekimleri yapmak istiyorum. Bunun yanında stüdyo fotoğrafçılığında kullanacağım. Birde herkesin yaptığı gibi dış mekan çekimleri olur.

    6D ortalama 10K shutter özelliklerinde 3.000 TL fiyatı var. Dış yüzeyi sıfır denecek kadar temizdi incelediğim de. Fakat arafta kaldım. İzlenimlerime göre Mark II video çekimlerinde daha iyi gibi geldi bana siz ne diyorsunuz?

    Ama 6D nin de wifi bağlantı özelliği cezbetti beni. Bu özelliği gerçekten kullanmak isterdim. Merak ettiğim aynı teknolojinin ek aparatlar ile Mark II de kullanılıp kullanılamıyor oluşu. Yani telefon yada tablet bağlama özelliği...

    Makine genel olarak video amaçlı kullanılacak.

    Ayrıca Canon EF 24-105mm f/4L IS USM Lens bahsettiğim konular için yeterli bir lensmi sizce? Onunda sıfır fiyatı 1.400 TL ama tripod baktığım farklı bir dükkanda ki kişi bana bu lensin amacım için "ÇÖP" olduğunu, benim yapmak istediklerim için Cine Lens almamı tavsiye etti

    Siz ne düşünüyorsunuz?










    Konu Vaynakh tarafından (27.November.2014 Saat 20:01 ) değiştirilmiştir.

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •