Hocam hem kamera hem fotograf olarak bu tür cihazları profesyönel olarak kullanmış biri olarak kafandaki bazı soru işraretlerini çözeyim (ya da daha beter edicem, görücez bakalım )

Öncelikle 650D ve STM lenslerin Video AF yeteneği DSLR ile video çeken kişiler için oldukça iyi bir gelişme. Eski sistemler ile arasında dağlar kadar fark var.
Ama senin gibi kamera tarafından gelen birini tatmin etmez, ona şüphen olmasın. DSLR de video af konusunda şu an en iyi makineler Sony de ve Panasonic GH serisinde.
Şu an ne Canonun video AF si ne Nikonun bunların yanına bile yaklaşmıyor. vimeo.com üzerinden biraz araştırma vs yaparsan ne demek istediğimi dahaiyi anlarsın.

Ben de yeni sipariş verdim 650D yi, kısmet ise bu gün yarın elime geçecek.

Almadan önce uzun süre 18-55 standart lens mi yoksa 18-135 STM mi diye düşünüp araştırdım.
Bol bol video izleyip verdiğim sonuç STM lenslerin gerçekten işe yarar olduğu, ama henüz parasını tam manası ile haketmediği konusunda.
Dediğim gibi video AF de daha epeyce yolu var.

Hali hazırda zati 17-50 Tamron ve manuel lenslerim olduğu için kit lens ile almaya karar verdim.

Şimdi şuraya ilk defa kamera almayı düşünenler için bir not düşeyim.
Yukarıdaki görüşüm tamamı ile kişiseldir, ve de profesyönel bir bakış ile yazılmıştır.

Eğer sizin ilk kameranız 650D olacak ise imkanınız varsa kesinlikle 18-135 STM ile alın.
650D den tam manası ile keyif almanızı sağlayacaktır.



Alıntı masterofjedi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Şimdi günlerdir ciddi şekilde araştırıyorum. İzlemediğim video,okumadığım incemele kalmadı. Kullandığım kamera gerçekten çok gelişmiş bir kompak ama sensör boyutunun ufaklığı gündüz pek olmasa da geceleri ciddi hissediliyor. Markada kesin karar verdim. Canon! fakat 550D F/P olarak cazip gelse de sonuçta SLR alıyorsam body çok önemli ve 2 seri önceki makinaya göre performans farkı gayet belli 650D'de. Acaba diyorum bir süre KIT lens hiç eksikliğini hissettirmeden tatmin eder mi?

Dediğiniz gibi 650D kesinlikle pahalı değil ama 550D'ye göre sadece normal olarak fiyat farkı var ve kararsız olduğumdan dolayı 18-135 KIT hali bütçeme göre pahalı dedim. ₺ 2.700 ayırmak istediğim bütçeden biraz pahalı manasında demek istedim. Benim kameradan beklentim başarılı gece çekimi, manuel ayarlar ve lazım olduğunda da kaliteli video. Bu nedenle Nikon hiç düşünmüyorum video kısmı çok zayıf Canon'a nazaran.

ISO'yu neredeyse hiç önemsemiyorum neredeyse çoğu modelin ISO başarımları günümüz de aynı buna bağlı olarak flaş'la da çekim yapmıyorum ağırlıklı olarak 1/200 flaşı da önemsiz. 550D'ye göre 6 kat daha hızlı bir makinadan bahsediyoruz sonuç olarak.

Özetlersem tekrar üzerinde gelen 18-55mm bir süre lens değiştirmeden idare etmemi sağlar mı?