Merhaba arkadaşlar,
5D Mark II kullanıcısıyım. Daha önce 40D ve Canon 10-22 kullanıcısıydım. (ki şu an hala elimde, eşim kullanıyor.)
Amatör olarak manzara, mimari (dış ve iç mekan -cami, kilise vs-) -şehir-sokak çekmeyi seviyorum. Yani ornito, makro, spor ilgi alanıma girmiyor.
Benim 5D Mark II alış nedenim görüntü kalitesi idi. Mark II ile çektiğim fotoğraflarda crop makinaya kıyasla -hele ki 16-35 veya başka iyi bir lensle çekilenlerde bir derinlik duygusu var. Tam olarak ne olduğunu ifade edemeyeceğim ama; çok farklı.
Bir de şu var: Makinaya yapılan yatırım bir yerde ölü yatırım gibi bir şey. Değerinden çok kaybediyor, biliyorsunuz. Mark II'yi 5 milyara almıştım, şimdi ikinci eli malum. 40D bugün kaça! Bu nedenle Mark III'e geçmekte çok tereddütlüyüm. Çok çılgın para 8-9 milyar ve ben bu işten kuruş para kazanmıyorum.
Burada mark III ile 6D focus noktası sayısı vb açılardan kıyaslanmış. Bunlar benim için önemli değil. Zaten genelde orta noktadan ölçüm alıp kadraj kaydırma yaparım. Benim için önemli olan görüntü kalitesi ve fotoğraflardaki o tam tarif edemediğim derinlik hissi.
Rica etsem, bilgi ve tecrübe sahibi arkadaşlar iki makineyi bu açıdan kıyaslayabilirler mi?
Teşekkür ederim.