http://www.canonturk.com/vbulletin/h...i-anlatim.html

en basit yöntem bu şekilde.
Eğer raw yerine jpeg çekiyorsan onları fotoğraflar ps de açıkken brightness ta +50 ve -50 yaparak farklı pozlama değerleri verebilirsin.

PS de herkesin takıldığı tek nokta fotoğrafları kaydetmeden yapılmak istemesinden kaynaklanıyor. İlk başladığımda öğrenmek için çok çabalamıştım ben de.
Fotoğrafları ayrı bir dosya açıp içine atarsan seçmen daha kolaylaşır ve kaydederken fotoğraflara yeni isimler verebilirsin.


Şöyle bir şey söyleyeyim PS yerine yani bilgisayar başında olmak yerine birkaç tane kitap okumanı tavsiye ederim. Ayrıca birkaç farklı dergi(mesela fotoatlas) gibi eğitim dergilerini okuyabilirsin. Bir de dijital dönemin en önemli yöntemlerinden birisi olan çok fotoğraf çekerek bunu başarabilirsin.

Belki kimilerine göre saçma gelecek ama bana şu ana kadar çok faydası dokunan tam manuel filmli makine fotoğrafı öğrenmede sana yardımcı olacaktır.
Işığı ve her türlü ayarı kafandan yapa yapa çok şey öğreniyorsun. Elinde dijital varsa bunu denemek insana biraz zor geliyor. O yüzden filmli dedim.

Son olarak HDR tekniği aslında çoğu kişinin bildiğinden daha doğru yapıldığında anlam kazanır. Fazlası renk cümbüşü olur ki göze hoş gelen de bu renk cümbüşü zaten. Ama biraz zaman geçtikten sonra bunlar hoşuna gitmeyebilir.