Oncelikle saygi duymak saygi durusuna gecmek degildir. Harcanan emege o urunun size sunulmasi icin gorevi degilken caba gosterene saygi duymak bir erdemdir.

Ikincisi emek mpara ile satilmaz diye birsey yoktur. Bizler bu forumu gonjulluluk esasindan yuruturuz ancak bir cok sefer kisizel islerimiz forumun onune gecer. Bizler forumu profesyonelce ama amator bir anlayisla yurutmeye gayret ederiz. Bizlerin bu davranisisunumunu isini profesyonel yapan birinin ucret almasina engel degildir. Tam tersine kazanilmis bilgi, tecrube profesyonel olarak aktariliyorsa ucret istenmelidir.

Yoksa tum fotograflarin bedavaya cekildig tum ahsapmoymalarinijn bedava oldugu, tum ulasimin falanda bedava nolacagik bir dunya istemek gerekir. Ideali bu utopya olsada malesef herkesin odemesi gereken faturalari var. Birileri faturasini odemek istiyor diye emegine saygisizlik yhapiolmaz. Biri ayni cumleyi benim sattigim fotograf icin soylese arkadas faturami sen mi odeyeceksin diye sorarim.tabiiki emekle uretilen urun satilabilir ancak bu emege ve uretime saygi duyulmasin engellemez.tam tersine emege kasi bir ucret destegi gostermek saygiya kaki saglar.


Sevgili taigin dedigi ghibi bu anlamsiz tartismayik uzatmayiniz. Aksi takdirde uzaklastirilirsiniz.


Konuya donersek enim tercihim diger olacvak. ACDSee proyu tercih ediyorum. Apple kullanmiyorum dolayisi le aparature bana uzak. Lightroom var ancak kendi arsiv sistemim var senelerdir kullandigim bir turlu lightroomda o kolayligi bnulamadim. Bazen tahering veya musteriye gosterme amacvli kullasamda fotograflara hizli b akma, donusturme, isimlendirme konular icin cok da hizli molan ACDSee proyu tercih ediyorum. Ozellikle uygun fiyati ve gelismis arayuzu ayrica kucuk mudahale destegi ile bircok amator kullanicinin ihtiyacini karsilar sanirim