Fotoğraf Hasselblad H4D-40 ile f2.8 1/125 iso200 80mm de çekilmiş.
Fotoğraf üzerinde sadece photoshop ile çalıştım, modelin burnunu beğenmediğim için luquify tool ile yeniden şekillendirdim bence çok da güzel oldu modele zerafet kattı fazlasıyla, ardından ufak tefek cilt kusurlarını dikkatlice healing brus tool ile düzenliyoruz.
sonra fotoğrafı düşük ve yüksek olarak 2 katmana ayırıyoruz düşük katmana filter seçeneğinden blur sekmesi ordanda gaussian blur'u seçiyoruz fotoğrafa uygun bir değer atıyoruz ve fazlasıyla bulanıklaştırıyoruz fotoğrafı gene aynı sekme üzerinde filter>noise>median seçeneğini kullanarak daha önce işaretlediğimiz alanlarda ton birliği olmasını sağlıyoruz yanı sert geçiş ve gölgeleri işaretleyerek median tool ile onları yumuşatıyoruz.
Yüksek katmanında ise sekmelerden image>apply image seçeneğini seçiyoruz çıkan pencerede layer seçeneklerinden Low seçeneğini seçiyoruz ve invert kutucuğunu seçip high sekmesini tamamlamış oluyoruz.
Ardından burn ve dodge tool kullanarak göz beyazı ve bebeğini güzelce düzenliyoruz (arkadaşlar bunu aşama aşama anlatırsam çok uzun sürer youtube'da benzer videolar var bu bölümü izlerseniz sizin için de daha kolay ve anlaşılır olur)
Son olarakta asıl fotoğraftan bir siyah beyaz sekme daha oluşturarak doku kayıplarını gideriyoruz aynı zamanda fotoğrafa da hoş bir kontrast eklemiş oluyoruz ve fotoğrafımız bitiyor.
b&w ve low katmanlarının opacity değerleri diğerlerinden daha düşük olmak kaydıyla göze hoş görünecek şekilde katlanlara geçirgenlik değeri atıyoruz burda temel olarak dikkat etmemiz gereken şey doku kaybının bulunmaması yani dümdüz pürüssüz bir cilt değil dokusu belirgin ve kusursuz bir cilt oluşturmak, aksi taktirde photoshop olduğu çok belirgin olur ve yaptığımız çalışmanın bir anlamı kalmaz.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana arkadaşlar elimden geldiğince açık bir şekilde adım adım yazmaya çalıştım takıldığınız yada sormak istediğniz bir nokta olursa özelden değilde buradan yazarsanız herkes için kaynak olabilir iyi forumlar dilerim.