Digital Photo Professional 3.10 versiyonu kurulu fotoğraf makinesi ile genel. burdan fotoğrafı açtığım zaman çekime dair Focus noktalarından hangisi kullanılarak çekim yapmışım gibi bilgilere ulaşabiliyorum.

eğerki dikey çektiğim fotoğraflar varsa bunları photoshopta döndürdükten (rotate) kaydettiğimde tekrar Digital Photo Professional da açtığımda artık AF noktalarını göstermez hale geliyor.

yaptığım hataları hatırlamak ve EXIF bilgilerini kaydetmeden fotoğrafları korumak istiyorum. ama ekranda da düzgün rotasyonda görmek istiyorum Digital Photo Professional da rotate ettiğim fotoğrafları windowsta yada photoshopta açtığımda dönderilmemiş görünüyor. ama gidipte Digital Photo Professional de tekrar açtığımda ise dönderilmiş görüyor.

Hem AF Noktaları yada EXIF Bilgilerini kaydetmeden fotoğrafı korumak hemde ekranda yönünü düzgün olarak windows fotoğraf görüntüleyici gibi tüm programlarda standart olarak görebilmek için ne yapmak gerekir.

acaba photoshopta kaydettiğim herhangi bir ayar bu işi halleder mi. Orjinallerini bir yere yedekleyipte sadece rotate ediyorum diye 2 katı dosya boyutu yedeklemekte istemiyorum

tecrübesini paylaşan herkese şimdiden teşekkürler.