Arkadaşlar 2 adet Yongnuo YN-560 almayı düşünüyorum ancak bunlara uygun 2+1 tetikleyici seçimini yapamadım? Uyumluluk problemi varmıdır? Varsa hangisini seçeceğim ?
Yazdırılabilir Görünüm
Arkadaşlar 2 adet Yongnuo YN-560 almayı düşünüyorum ancak bunlara uygun 2+1 tetikleyici seçimini yapamadım? Uyumluluk problemi varmıdır? Varsa hangisini seçeceğim ?
YN 560 tamamen manuel bir flaş olduğu için herhangi bir manuel tetikleyici işinizi görür. Aslında eski flaşların tetiklenme voltajları farklı olabiliyor ve yeni nesil kablosuz tetikleyiciler ile uyumlu olmayabilirler ama YN 560 yeni nesil bir flaş olduğu için bir sorun olmaz. Fiyat performans açısından Yongnuo RF-603'ü öneririm. Çiftli set olarak satılıyorlar ve paketten çıkan kısa kablo sayesinde uzaktan kumanda / shutter remote işlevi de görüyor. Fakat bu işlevi kullanabilmeniz için gövdenize uygun olan seti almalısınız. Çünkü Canon gövdeler iki farklı tipte jak kullanırlar. Başlangıç seviyesi gövdelerde kulaklık jakına benzer bir uzaktan kumanda girişi varken profesyonel serilerde üç pinli bir üçgen jak girişi var. Bunun dışında tetikleyicilerin kendisinde hiçbir fark yok. Her D-SLR'da kullanılabilir.
Anladım inceliyorum teşekkürler
Ben 7 farklı marka tetikleyici denedim Sigma dg610st super flash kullanıyorum hiçbirisi tetiklemedi denemeden sakın alma.
RF603 modelini hem tetikleyici hemde uzaktan kumanda olarak kullandım.. Gayet güzel kullanıslı.. Tek sevmedigim yönü acma kapama tusunun cok arkalarda kalması.. :))
Bence 7 tetikleyiciye suc bulupta flaşınıza hic suc bulmamanız enteresan.. :) Sizin flaşın maşallahı var o halde.. nasil bir tetikleyiciyle calısıyor aceba merak ettim dogrusu..
RF-603 kesinlikle öneririm bende. alici ve verici olarak kullanildigi için üçlü setini alirsaniz bir gövdeye ikide flashlara takmak sureti ile kullanabilirsiniz