Alıntı tanerunlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yanılmıyorsam bu konuda usta olan birisi var. O da Kadri Şenruh. Herkes ondan alışveriş yaptığı için daha doğru bilgiye sahip diye düşünüyorum. Ben de gittim dükkanına. Uzun zaman oldu ama orada birkaç deneme çekimi yapıldığına şahit oldum ve ben de yaptım sayılır. Bu ekipmandan elinde iki çeşit var. Bunlardan birisi çin işi diğeri yanılmıyorsam ingiltere menşeyli olması lazım. Aradaki fiyat farkı uçurum. Bize orada önerdiği eğer paranız varsa orjinalini almamızdı. Diğer çin işi malzeme kalitesi olarak daha düşük ve uzun süreli kullanıma uygun değildi. Petek te kullanılan malzeme dandikti mesela. Sonuçlar tatmin edici olmaya yakın ama sağlam bir ürün almak daha mantıklı. Tabi şöyle bir şey de var. Siz bunu bir flaş için alacaksınız. Bir flaşta ne kadar yeterli bir verim alabilirsiniz diye kendinize sormanız gerek. O yüzden denemeden alacağınız bir ürünü bir iki kere kullanıp raflarınızda yerleini almasını seyredebiliriniz. Benim amacım sizi bundan kurtarmak. İki kere kullanılacak bir ürüne gidipte 200tl vermek de mantıksız. İllaki izlemişsinizdir ama ben neredeyse youtube'da strobist hakkında izlemediğim video bırakmadım. Uzun zamanımı aldı tabi bu ama izlerken bile nelerin kullanıldığına şahit olunca bunlara para vermeyi bırakın yanından bile geçmezsiniz. Tabi kaliteli bir ürün aldığınızda da hakkını vermelisiniz. Onlar da raflarda yerlerini almamalı.
Tam olarak marka, model lerini bilmesem de benim ışık konusunda tercihim; eğer yatırım yapacaksam; ampul flaşlar ve paraflaşlar olur. Set halinde ucuz olan yerler var ama denemek için bir çare bulmalısınız.

Malesef az ve öz yazamadım ve karışık oldu ama size önerim istanbula geldiğinizde Kadri Şenruh'a uğramanız olacaktır. Tabi ben bu kadarıyla idare etmek istiyorum derseniz şemsiye veya 50*50-60*60 softboxlarla bence daha iyi çözüm alırsınız. Bunların da çin işi olanları var ama ne kadar etkili bilemiyorum.
Taner Bey,
uzun ve açıklayıcı bir yazı olmuş.
Herbir kelimenizi dikkate alacağım.
Sanırım yakında İstanbul'a gelmek artık şart oldu. Biraz deneme yaparak ürün almam gereken bir aşamaya geldim sanıyorum.

Çok teşekkür ederim yanıtınız için,
sevgi ve saygılarımla...