CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 13 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree3Likes
  • 3 Post By kench

Konu: 580 EX II tetikleyici olmadan harici çalışırmı

Hybrid View

  1. #1
    kench - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    T.Ö.K.
    Makina:
    5D Mark III
    Üyelik tarihi
    29.May.2012
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    46
    Mesajlar
    289

    Standart

    Alıntı trainaus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar, herhangi bir marka ve model flaş ile 580ex2'yi slave modunda çalıştırabiliyor muyuz bunu pek anlamadım ben buradan kusurabakmayın...

    Öyle ise detaylı bilgi verir misiniz? 580ex2 yi slave moda alıp başka flaşlar patlatmama rağmen flaş patlamadı. 580 EX2'nin fotosel özelliği olmayabilir mi acaba diye düşünürken bu konuyu buldum içim rahatladı
    Evet. 580 EX II'de (ya da herhangi bir Canon flaşta) fotosel özelliği yok. "Optical Slave" de denilen bu özellik (TTL Slave ile karıştırmayın) olabilecek en basit harici tetikleme yoludur. Yani flaş başka bir flaşın çaktığını anladığı anda kendisi de çakar. Fakat sadece Yongnuo ve Nissin'lerde var bu özellik (diğer markalardan tam emin değilim.). Canon marka bir flaşı harici olarak tetiklemek için arada bir cihaz, ya da gövdenin kendisinde "TTL master" özelliği olması gerek.

    5D Mark II'de TTL master olmadığı için seçenekleriniz şunlar:

    TTL Destekli Seçenekler:

    1) TTL Master özelliği olan bir flaş daha alıp onu makine üzerine takmak. Bu sayede harici flaşları "TTL Slave" moduna alarak hepsini makine üzerinden kontrol edebilirsiniz. Fakat master flaş ile slave flaşların verici/alıcılarının (öndeki kırmızı pencereler) birbirlerini direk görmesi, ve ortamın çok aydınlık olmaması gerek (infrared bazlı olduğu için). Yoksa algılama sorunları yaşanabilir. Flaşların birbirini göremediği durumlarda ise hiç işe yaramaz. Televizyonun uzaktan kumandası ile aynı mantıkta çalışır.

    2) TTL Master özelliği olan bir infrared kontol ünitesi almak. Mesela Canon ST-02 ya da Yongnuo ST-02 gibi. 1. şık ile tamamen aynıdır fakat ST-02'lerde de flaş yoktur, sadece kontrol ünitesidir. Daha kompakt oldukları için belki tercih edilebilir ama alıcı ve vericilerin gene birbirini direk görmesi gerek.

    3) TTL uzatma kablosu kullanmak. Bir ucunu makine flaş kızağına, diğer ucunu flaşa takmak sureti ile. Ama tabii kablosuz değil, kablolu bir yöntem bu.

    4) Radyo bazlı TTL verici/alıcı seti kullanmak. Mesela Pocket Wizard, Radio Poppers, Pixel King ürünleri gibi. Bu sistem 100 metreden daha fazla menzilde çalışır ve flaşların birbirini görmesi gerekmez çünkü infrared değil, radyo bazlı çalışır (2.4Ghz). Tamamen TTL desteklidir. Tartışmasız en iyi, en tutarlı ama en pahalı yöntemdir.


    Sadece Manuel Destekli Seçenekler:

    5) Radyo bazlı manuel verici/alıcı seti kullanmak. Mesela Yongnuo RF-603, RF-602 ya da Phottix Status gibi. 4. şık ile aynı prensipte çalışır ama TTL destekli olmadıkları için flaşınızın TTL özelliğinden faydalanamazsınız. Harici flaşlarınızı manuel kontrol etmek durumundasınız. Ama gene radyo bazlı olduğu için hem çok tutarlıdır, hem de çok ucuz bir yöntemdir.

    6) Fotoselli flaş kızak adaptörü almak. Bu sayede harici flaş fotosel (optical slave) özelliği kazanır. Ama hiç tutarlı bir yöntem değildir. Mesela gün ışığında iş görmez. Hem de sadece manuel çalışır. Bu yüzden 5. şık çok daha mantıklı.

    7) PC Sync kablosu ile makine ile flaşınızı birbirine bağlamak. Bu hem kablolu, hem de sadece manuel çalışan bir sistem olduğu için gene 5. şık daha mantıklı. Zaten en eski teknoloji olduğu için piyasada Canon uyumlu vidalı PC Sync kablosu bulmak da problem.










    Konu kench tarafından (09.July.2012 Saat 19:36 ) değiştirilmiştir.
    ilkery, Bajak and fz6 like this.

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •