Alıntı fotografci.net Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar eger fotoğrafınızı çektiğiniz konu ile flaş arasındaki mesafe çok kısa ise 1/8000 enstantane bile kullanarak flaşlı çekim yapabilirsiniz. Örneğin pocket wizard flaş tetikleyicileri ile 1/1000 veya 1/2000 enstantanede flaşlı çekimler yapılıyor.
Yani bu husus, konu ile flaş arasındaki mesafe ve flaş tetikleyicinizin kalitesi ile alakalı bir durumdur. Flaş ile konu arasındaki mesafe uzadıkça enstantane yüksekliğini düşürmek gerekir.
Bu sorun konu ile flaş arasındaki mesafe veya flaş tetikleyicisi ile alakalı bir durum değildir. Bu sorunun sebebi yüksek hızlarda 1.perdenin, ardından da 2. perdenin kapanış şeklindendir.

Sorunun iki çözümü vardır, yüksek hız destekleyen bir flaş kullanmak(580EXII gibi) veya kapkaranlık bir ortamda makineyi uzun pozlamaya alıp flaşı manuel olarak patlatmak.

Araştırmanızı öneririm.