Bora Bey,Birol Bey,Anıl Bey, Metin Bey ve konuyu takip eden diğer arkadaşlar. her malzemede olduğu gibi yurtdışından ürün getirmek bir kumar işi. gümrüğe takılma riski her zaman var. ayrıca bir ürünü almaya karar verdikten sonra o ürünün teslimi için bekleyeceğiniz zaman da epey önemli oluyor. Yukarda belirttim, satın aldığım ürünler içinde flaşlar gerçekten çok hızlı bir şekilde teslim edildi. ama 60-70 gün arası bekleyip teslim alamadığım yada 80. günde teslim aldığım ürünler de oldu.

Eğer alacağım ürünün benim için aciliyeti varsa yada makine yada lens gibi çok pahalıysa bende mutlaka Türkiye'den almayı tercih ediyorum. Türkiye'den de genelde Hayyam'ı, Hayyam'da da ya yukarda reklamı olan Fotoğraf ekipmanım (Hayyam Foto Teknik Cemil Abi) yada Odak Foto (Mustafa Abi) tercih ediyorum.Bu tamamen size kalmış. sonuçta Hayyam'a gidipte birçok esnaftan memnun kalan arkadaşlar mevcut.Hayyam'a gitme sebebim ise resmi garantili ürünler çok pahalı hemde dükkan garantisi ve aldıktan sonra 15 gün içinde herhangi bir arıza oluşması durumunda birebir değiştirme kolaylığı sunuyorlar. ama biraz daha ucuza olan ve yurt dışından getirilebileceğini düşündüğüm (acelesi olmayan) şeyler için e-bay / ali express kullanıyorum.

Bu çerçevede karar tamamen size kalmış, söylediğim gibi yurt dışından ürün getirtmek tamamen şans, dünyanın malzemesini alırsın sorun yaşamazsın ufacık bir üründe büyük zahmetler çekersin ürünü yurt dışından aldığına pişman olursun. Allah'a şükür şimdilik öyle bir sorun yaşamadım inşallah bundan sonrada sıkıntı yaşamayız.