Alıntı BRL65 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Şahsi fikrimi söylemek isterim arkadaşlar ; belli bir rakkamın üstü ve elektronik bir ürünü net den almak bence büyük risktir . Özellikle arıza çıkardığında ( 2 yıl içinde ) Ben resmi garantili aldım 370 tl verip bu konularda başım ağrımasın diye . Kablo vs mekanık aksam gibi şeylerde evet e-bay i kullanırım ama elektrikli bir cihazda değil. Bu benim fikrim ...
Aradaki fark kabul edilebilir olduğunda ben de aynen sizin gibi düşünüyorum. Lakin arada iki katı bir fiyat farkı var. Arıza çıkardığında kaldırıp çöpe atsam ve yenisini alsam yine aynı hesaba geliyor. Garanti süreciyle uğraşıp da kendimi yıpratmamış oluyorum. Yok kullanıcı hatasıydı, yok yepyeni lensin tamir görmesiydi, imsanı cihazdan soğutuyor. Bu da benim şahsi fikrim. Aslında her şeyi görerek, dokunarak almak isterim, özellikle elektronikte. Ama fiyat farkı bu kadar fazla olunca yapacak bir şey kalmıyor.

Canon EF-S 55-250mm IS II lens almak istiyorum, resmi garantili olsun diye Tripod Foto'ya gidiyorum, diyorlar ki 950 lira. n11.com'da bakıyorum aynı lens 450 lira. Yarısından bile daha ucuz. Refurbished falan da değil. Birebir aynı lens. Üstelik o da faturalı diyor. Yanında da işe yarar veya yaramaz bilmem ama parasoley, UV filtre hediye ediyor. Ben şimdi sırf resmi Türkiye garantisi diye iki katından fazla para versem bu biraz acıtır Bozulursa kaldırır atarım, yenisini alırım, yine de 50 liram cebimde kalır. Fiyatlar çok ayarsız.