Merhaba üzülerek belirteyim ki forumunuzla çok geç tanıştım aslında kendi açımdan tam zamanında çünkü başlangıç aşamasında henüz tecrübesiz bir kişi olarak ne güzel ki sanırım yuvamı yurdumu buldum geç dememin sebebi biraz adel acele birkaç araç gereci sizlerle tanışmadan yanlış yamalak edinmem.


Soruma Gelince elimde bir adet Yongnuo YNIV
flash var yongnuoları inceledigimde her ürüne bir yeni özellik eklendiğini görünce ücten farklı olarak wireless master özelliği sununca (master olunca dogrudan makine üzerinde calısır kanısı ve) ileride alacagım diger flashlarıda tepeden tetiklerim havasıyla ki sanırım cok yersiz ancak su tek istedigim yegane sey 600d min üzerindeki flashı hic ise karıstırmadan kablolu yada kablosuz bu flashı nasıl tetiklerim. Bunun icinde uygun 603 tetikleyiciye nispetle pek sağlam gözükmese de asagıdaki 605 manuelde de adı gecen ancak 603 kadar sık degil 605i siparis etmem oldu (cift olarak istemedim tek olarak 603lerden de cok cok ucuzdu gelirse elime ulastıgında tek olarak gelecek butcem elvermiyordu) makinenin üstüne flash soketine takıp üzerine yn4 flashımı takarsam 600d makinemden tetikleyebilir miyim?



Yongnuo RF-605 C Wireless Flash Trigger for Yongnuo RF-603 II RF-602 YN-560 III


Korkum su ki yn-560Iv lafzı 605 tetikleyici dahil hicbir yerde gecmiyor. Yani 560IV ile calısır mı tek gördüğüm yn-560 III icin.

(Çalışacaksa düşüncem 605 tetikleyici eos 600d min tepesine takıp üzerinede yn-560IV baglıcam ancak ozaman fotograf makinemden flashı tetikleyebilir miyim)


2. Sorum ise zaten gelmesi çok vakit alacağından bu kablosuz tetikleyici yerine ( zaten 1-2 tane yn 560-III temin edinceye kadar pek islevi olmayacak gibi ) sadece kablo ile tepe flashı olarak eos600d den tetikleyebilir miyim bu kablo nasıl birşeydir markası modeli nerden cabuk temin edebilirim.



Yn560-IV sanırım tek bir tane yetecek bundan sonraki flashlarımı ki 2 adet YN-560III düşünüyorum hatta ücüde III olsaymıs sanırsam daha iyi olacak mıs cunku wireless master özelliğinden pek bisey anlamadım zaten hepsi makineye köle olacak ne ise yarıyor bu wireless master izah ederseniz ayrıca sevinirim.


Flashı yuvasında kullanmak tek isteğim kablolu kablosuz farketmiyor dahili flashıda patlatmak istemiyorum zaten tepede olunca o flash hic ise karısamayacak kanımca simdiden teşşekürler başlangıcta da belirtiğim üzere yeni başlayan tecrübesiz birine açık bir şekilde anlatılırsa başka beklentim yok şimdilik