Herkese merhabalar,

İnternette gördüğüm ve ilgi duyduğum bazı çekim tekniklerini çok detaylı olmasa da kendim de denemeye çalıştım. Ancak çoğunda istediğim kareleri fotoğraflayamadım. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Fotoğraf makinem 350D. Kit lensle birlikte kullanıyorum.

Not: İnternette de aradım bunları fakat çok tatmin edici sonuçlar bulamadım.

1- Silüet fotoğrafları: simsiyah objeler, kızıl gökyüzü. Çok estetik duruyor, izlemekten zevk alıyorum. Ben de çekmek istiyordum geçen gün gün batarken çıktım dışarı. Öyle estetik, sanat kaygım yok sadece tekniği öğrenmek istedim. Ama beceremedim. Aldım karşıma güneşi, evleri ağaçları falan güneşin ön tarafına gelecek şekilde fotoğrafladım. Ama yine de bana bakan tarafındaki detaylar falan belli. Yani öyle simsiyah objeler oluşmuyor. Bu işin teknik yönü hakkında biraz bilgilendirir misiniz? ISO, enstantene, diyafram vs. hangi aralıklarda olmalı?

2- Uzun pozlama yaparken kadrajdaki sabit ışıklar -örneğin sokak lambaları- top giib çıkıyor. Büyük parlak birşey. Ama bazı uzun pozlamalardaki sokak lambaları ise dörtgen, altıgen, sekizgen yıldızlar gibi. Mesela bu.

3- Şimşek fotoğraflarını nasıl çekmeliyim?

Daha birçok sormam gereken yer vardı ama hepsini unuttum, aklıma geldikçe yazarım. Cevaplarsanız çok çok mutlu olurum.