Alýntý brkcgrrdm Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
Merhaba, mimarım emlak sektöründe çalışmaya başladım. Çektiğimiz gayrimenkul fotoğraflarını öncelikle bir üst seviyeye, pratik yaptıkca edineceğim deneyimlerle daha profesyonel hale getirmek istiyorum. Okulda aldıgım fotografcılık dersi sayesinde baslangıc seviyesinde belli temellere hakimim. Şuan internet üzerindende emlak ve mimari fotografların nasıl cekılecegıne dair eğitim alıyorum. Komple ekipman ihtiyacım var.

Çoğunlukla iç mekan fotografları çekeceğim ve geniş açılı bir mercege ihtiyacım var, ışıkda problem oluyor o yüzden flaşta almam gerektiğini düşünüyorum. Tripod kaçınılmaz masraflarımdan biri Makine konusunda hiçbir fikrim yok. Ne kadar bütçe ayırmam gerektiğinide bilemiyorum açıkcası. Amacım ucuz bir techizat kurup işin içinden sıyrılmak değil ama aldıgım dersler ve şuan izlemekte oldugum eğitim dısında fotografcılıga yeni biriyim. Bu yüzdende benim seviyemde birinin üstesinden gelebileceği niteliklere sahip, ama çektiğimiz fotograflarlada bu işe emek ve zaman harcadıgımızı gösterebilecek ekipmanlara sahip olmak istiyorum.

Makina, mercek, tripod, flash önerisine ihtiyacım var. Deneyimledikce şemsiye, ışık kaynagı gibi ekipmanlarıda alabilirim.
Bana bütçen ne arkadasım diyeceksiniz, gerçekten piyasaya çok uzak oldugum için bütçemin ne olması gerektıgını bilemiyorum, bana göre bütçe cebine değil işe göre belirlenir, gerekirse kredi çekip işime deger verdigimi gosterecek, bizi üst seviyeye taşıyacak ekipmanları alırım.

Sizden ricam arkadasım senin boyle planların varsa bir kere bastan su parayı gozden cıkarman lazım ve mümkünse şu şu ekipmanlar senın bu seviyede işini görür bunları arastır demenizdir.

Zaman ayırırsanız çok memnun olurum.
Teşekkürler
Merhabalar

Öncelikle tse lensleri bir incelemenizi öneririm , keza mimari çekim ve iç mekan mimari çekimlerde çok iþinize yarayacaktýr. Makine olarak Full Frame (Tam Kare) bir gövde edinmenizi öneriyorum , tabi bu size ve bütçenize baðlý. 1 DX de tam kare 6D de tam kare. Onun ayýrdýný bütçeniz yapsýn Geniþ açý olarak 11-24 gibi þahane bir geniþ açý var canon'da. Onu da ekipmana katýn. Tripod konusu biraz karýþýk fakat kesinlikle top kafa (ballhead) bir tripod alýn bir de tripodun en kýsa mesafine odaklanýn , keza yere ne kadar yakýn olursa o kadar rahat kadraj kurarsýnýz iç mekanda.

Bu bilgiler ýþýðýnda
Makine olarak 6D mark 2 ( hareketli ekrandan dolayý daha mantýklý )
11-24 F4 canon lens
17mm tse ya da 24mm tse lens ile ilerleyebilirsiniz.
Dýþ çekim için de 24-70 f4 ya da f2,8 olabilir. Çoðu yerde iþinizi görecektir...

Naçizane benden bu kadar