CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 2623 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree336Likes

Konu: Arayıp bulamadıysanız burada sorun cevaplayalım

Hybrid View

  1. #1
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Kadir AKBALIK
    Makina:
    Sony SLT-A77
    Üyelik tarihi
    19.October.2013
    Nereden
    Sakarya
    Yaş
    37
    Mesajlar
    22

    Standart

    Arkadaşlar merhabalar.


    Kablosuz, Taşınabilir ve Uygun Fiyatlı bir Mikrofon arıyorum. Ancak kitlendiğim bir nokta var.


    Seçenek 1:


    Sony ECM-HW2 Bluetooth Wireless Mikrofon - Mikrofon - Pro Ses Ekipmanları - Video/Ses | Fotografium.com


    Bu cihazın tüm denemeleri Video Kamera ile yapılmış. DSLR Makinada çalışır mı bilen yok. Ne satanlar nede Sony Türkiye bir bilgi veremedi. Acaba Deneyen Oldu mu bu ürünle çalışmayı. OIrtalama 450 - 550 TL arasında.


    Seçenek 2:


    Arama yaparken karşıma çıkan bir başka ürün. Ses kalitesini çok beğpendim ama Türkiye'de sanırım satan yok.


    Canon WM-V1 Wireless Microphone 5068B002 B&H Photo Video




    Seçenek 3:


    Yine SOny markalı. Ama sanki denemlerde ilk model kadar başarılı bir ses çıkışı veremeyen bir ürün. Bu model DSLR için ama daha önce deneyen var mı acaba. Ses çıkışı nasıl?


    Sony ECM-AW3 Bluetooh Kablosuz Mikrofon - Yaka Mikrofonları - Mikrofon - Pro Ses Ekipmanları - Video/Ses | Fotografium.com




    Arama Sebebim


    Sokak Röportajları sırasında elimizde kablolu bir mikrofon ile dolaşmak büyük bir sorun. Bu şekilde Kibar ve Kullanışlı bir mikrofon arıyorum.


    Sizin de önerilerinize açığım












  • #2
    chronic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    İbrahim Susan
    Makina:
    Canon 60D
    Üyelik tarihi
    14.March.2012
    Nereden
    İzmir
    Mesajlar
    650

    Standart

    Alıntı CengizCavusoglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle yanıtınız için çok teşekkürler.
    Bahsettiğim flaşda güç ayarı olduğunu sanmıyorum. 1/20 gibi hızlarda bile 2 adetin üstüne çıkılmıyor bu da sanırım tam güç kullandığı için 5 saniyelik dolma süresine geçmesinden kaynaklı. Bu 2 kare de yakalamaya çalışacağız artık. Damla fotoğrafı çekiyorum ve suya boya damlatarak çekim yapıyorum. Damladığını anı yakalıyorum fakat içinde dağılırken de çok hoş görüntüler oluşuyor onları çekmeye flaş izin vermiyor maalesef.

    Ayrıca 5 saniyeyi çoktan geçmesine rağmen ortam karanlık fakat flaşın üzerindeki o turuncu ışık yanmıyor ekranda da flaş işareti çıkmıyor. Dakikalarca yansın diye uğraşıyor, kapatıp açıyorum flaşı bunu nasıl çözebilirim yani flaş açık konumda dolum süresi çoktan geçmiş fakat hazır değil çekime flaşsız çekim yapıyor
    benzerini 60D üzerindeki dahili flaşta ben de yaşadım, bu kesinlikle bir arıza falan değil, anı kaçırmamak üzerine üretilen belli kapasitede flaşlar bunlar.
    artık kapasitörü mü diyeyim kondansatörü mü diyeyim bilmiyorum, kendini korumaya alıyor cihaz.
    damla fotoğrafı çekiyor ya da bunun için çalışıyorsanız olmazsa olmazınız HSS yani high speed sync destekli bir flaştır.
    bunu mutlaka edinmeniz gerekiyor. sizin uğraşınız şu an bisikletle uzun yol yapmak gibi bir şey. dediğim flaşı alırsanız sadece damla değil heryerde kullanılabilir.
    elinde makinesi olan %80 kesim harici flaşın ne denli önemli olduğunu malesef bilmiyor. canon'un flaşlar pahalı, alternatif olarak yongnuo marka HSS desteklilere bakabilirsiniz, ben daha bu markadan yana şikayet edeni görmedim. zamanında getirip yurtiçinde sattığım da oldu ufak bir karla. artık yapmıyorum. site içinde ve sahibinden sitesinde araştırın, 400-500 liralara sıfır hss ve ettl destekli flaşlar var yongnuo marka. sıfır olmadı az kullanılmış 2nci el falan da olur.

    Alıntı eyozgurluk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba benim de bir sorum olacak canon 650d kullanıyorum ve bazı forumlarda 650d'nin iso performansının kötü olduğunu okudum. Şimdi ben bu makinayı 2 seneden beri kulanıyorum değiştirmek geçiyor bazen aklımdan, öneriniz ne olur?
    2 senedir makinenizin iso performansının kötü olduğunu hissetmeyip burada okuduklarınıza göre model mi değiştirmek istiyorsunuz?
    cevap dahi vermeye gerek yok, umarım soruyu yazdıktan sonra saçma olduğunu farketmişsinizdir, isoyu genelde 100de kullandığınıza da eminim, elinizdeki makinenin sınırlarını zorlamadan değiştirmenize gerek yoktur. isoyu 800lere kadar sıkıntısız açabilirsiniz. bunun üstünde grenlenme yani kumlanma yapar. kimisi bu kumlanmayı sever kimisi sevmez. sürekli akşam üstü fotoğraf çekip isoya abanan biri değilseniz -ki değilsiniz, sorudan anlaşılıyor- makinenizi tanımanızı ve sınırlarını zorlamanızı öneririm.

    Alıntı eyozgurluk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Canon 650d'y 18-55 ISII lens ile birlikte kullanıyorum. Vdeo çekmek istiyorum stm özelliği olan bir lensim yok, şimdi stm lens alsam ne alabilirim 18-55, 18-135, vs. aklımda şu da var 18-55 varken şimdi video için de 18-135 stm almak ne kadar verimli olru fotograf kalitesi yine aynı olacak aklım karıştı.
    önceden stm mi vardı diye soruyorum. elinizdeki ile video çekin, stm eksikliği hissettiğinizde alternatifleri değerlendirirsiniz.
    bana soracak olursanız geniş açı manuel bir objektif edinin. manuel objektifler fotoğraf konusunda epey öğretici oluyor, videoda da aynı şekilde olacağına eminim.











  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •