Alıntı Boomerang Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@Ahmet Eren Bey;
Öncelikle verdiğiniz bilgiden ötürü teşekkür ederim. Kart ile aktarma kısmında fotoğraf makinesine sök-tak dan ötürü bir zarar vermekten korkmuştum. Daha önce Sony'nin kompakt makinesinde sorun yaşamıştım. Sorun olmuyor sanırım Canon DSLR'da. Bu konuda netleştim. Sürekli formatlamakdan da zarar gelmez demişsiniz. Flash store olarak da haklısınız aslında. Biçimlendirmek çok sorun olmaz da insan yine de düşünüyor

Ayrıca son bahsettiğiniz konuda ben de çok hassasım. Satmaktansa kırmayı tercih ederim. Zaten hiçbir HDD vs satmak fiyat açısından değersiz olur. Harici kutu ile değerlendiriyorum.

Peki fotoğrafları normal arayüzle mi kontrol ediyorsunuz yoksa Lightroom, iPhoto vs arşiv programları mı ? Açıkcası bu tarz programlara hep güvenmedim önyargılı yaklaştım. Klasör arayüzü bana daha samimi geliyor Tekrar teşekkür ederim.

@Arda Bey;

teşekkür ederim size de. Lightroom ile arşivinizin tamamını mı kontrol ediyorsunuz yoksa son eklediğiniz fotoğrafları işleyip export edip klasör arayüzü ile mi saklıyorsunuz. Programlara güven sorunu oluşuyor bende.
LR raw fotoğrafları adobe camera raw nasıl işliyorsa öyle işliyor. yanına ufak bir dosya koyuyor (sidecard deniyor buna) raw üzerinde yapılan değişiklikleri onda saklıyor böylece dosyalarınızı yoketmiyor. işlenmiş fotoğrafı acr ile açıp kaldığınız yerden de devam edebiliyorsunuz eğer isterseniz. eğer fotoğrafları birine vermeyeceksem export etme seçeneğini kullanmıyorum hep ham halini saklıyorum. ancak lightroomdan sonra photoshop'a geçip orada da ayar yaptıysam kaydetme ihtiyacı oluşuyor malum raw ayarlarından sonrasını sidecard'da tutamıyorsunuz. lightroom'un itunes veya mediaplayerdan bir farkı yok aslına bakarsanız. kendi kütüphanesini oluşturup orada tutuyor her şeyi silinirse de fotoğraflarınız kalıyor. ayrıca isterseniz günlük/haftalık olarak katalog yedeği de alıyor.