Alıntı karakuzu001 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Selam herkese..Geçen gün ''canonu neden seviyorum'' gibi bir başlığı vardı sanırsam topiğin ,bir arkadaş şöyle bir açıklamada bulunmuş '' Liveview de iken görüntüyü 3 farklı şekilde görüntüleyebiliyorsun. Birisi still display- flaşlı makro çekimler için,ayarların ne olursa ekranda görüntüyü en doğru şekilde gösteriyor. Diğeri exposure simulation - uzun pozlama için örnek 30 saniye pozlandığında ne kadar aydınlık karanlık çıkacağını çekmeden önce gösteriyor. Diğeri de movie display - o da direk girilen ayarları gerçek zamanlı olarak ekranda gösteriyor. ''
Hemen akabinde konuyu sordum ama arkadaş demekki online değildi cevap alamadım..Bu konuyu biraz açabilirmisiniz ,nasıl giriliyor ,işlevsel düğmeler hangisi gibi..))
Şimdiden teşekkürler ..
Ben bunlardan exposure simulationı kullanıyorum bazen. Olay liveviewde av tv yada manuel modda diyafram enstantane iso değişikliği yaptığınızda ekranın kararması yada aydınlanması yani siz fotoğrafı o değerlerde çektiğinizde fotoğrafınızın aydınlık mı karanlık mı nasıl çıkacağını gösteriyor size. Herhangi bir ayar yapmanıza gerek yok makinenizi liveviewe alın manuel modda diyafram ve enstantaneyle oynayın değişimi görürsünüz ekranda.