Hımmm . Teşekkür ederim Tuna abiBir bakınayım ben en iyisi PS ' a ..
Hımmm . Teşekkür ederim Tuna abiBir bakınayım ben en iyisi PS ' a ..
Canon EOS 600 D / Canon EFS 18-135 -- f:3.5-5.6 IS / Зенитар(Zenitar) 50 mm f:1.9 / Jupiter 37A 135mm f:3.5 / Zenit Helios 44M f:2 / EMOLUX Ayarlı ND Filtre / Sandisk Class 10 - 16 Gb / Case Logic TBC-307 Sırt Çantası / Emora Omuz Çantası / PDX Prodix Omuz Çantası / Deyatech 3550 Tripod / RC 6 Uzaktan Kumanda / YN 560 II Speedlite Flash
Sevgili yunus makininde braket ozelligi var, onunla 3-5 poz taramasi yapip daha sonra poz birlestirme yapabilirsin. Yine braket sonucu elde ettigin goruntulerle hdr olabilir. Ama biraz ps ugrastirsa da ben poz birlestirme tavsiye ederim. Son duzenlemeleri de burn dodge ile yapabilirsin
Not: braket / tarama yailan cekimlerde bareketli objeler veya insanlar olmasa daha iyi olur, ozellikle hdr yapilacaksa, poz birlestirmede o kadar problem olmayabilir
Sent from my iPhone
abi hdr tamam da onun için tripot felan lazım. ben yolda giderken elimde makina öyle hemen çekmek istiyorum. hdr işi uzun iş.
Canon EOS 60D Tanıtım ve İncelemesi (Review) | Fotografium.TV - YouTube
söylediğim konu hakkında Tahir bilgi vermiş aslında. bu konuda çok başarılı olduğunu söylemiş ama nasıl yapabileceğimizden bahsetmemiş
gerçi bu videoyu izledikten sonra bu konu hakkında sıkıntılarım vardı. madem makinam bu konuda oldukça başarılı neden ben bu özelliği kullanlıyorum dedim kendi kendime onun için sorma ihtiyacı duydum![]()
Arkadaşlar, çektiğim bazı fotoğrafları facebook üzerinden yayınlıyorum. (yayın mı yayım mı bir an kavram kargaşası yaşadım ama neyse ki konu bu değil.)
Yayınladığım bazı fotoğraflarda netlik kaybı yaşıyorum. Bunu nasıl önleyebiliriz. Varmı bir yolu yordamı. Fotoğrafları büyük boyutta atıyorum bazen hata ediyorsum sanırım.
"Aynalara değil birbirimize bakalım."
fotoğrafınızı facebook a upload ederken facebook otomatik boyut küçültmeye gidiyor buda fotoğarfların kalitesinin pervasızca düşmesine yer yer web renkleri benzeri kesik çizgi geçişlerine yer veriyor ( cihan arkadaşımızda aynı sorundan muzdaripti )
2 seçeneğiniz var
1. si fotoğrafı direk duvar fotoğrafı şeklinde yüklemeden klasör veya albüm içine yüklerken aşağıda yüksek kalite kutucuğu vardır onu işaretleyin
2. si fotoğrafı facebook a yüklemeden önce uzun kenarı 800 px şeklinde küçültün ( ben öyle yapıyorum )
Portfolio :
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
http://www.canonturk.com/vbulletin/e...i-duyurdu.html
ben bu sayfaya giremiyorum.", Sizin bu Sayfaya giriş yetkiniz bulunmuyor. Aşağıdaki sebeplerden birinin rolü olabilir:
- Başka bir Üyenin yazmış olduğu Mesajı değiştirmek yada Yönetici Panelini kullanmak istiyorsunuz.
- Mesaj yazmak istediyseniz eğer Üyeliğiniz yasaklanmış yada Üyeliğinizin aktifleştirilmesi gerekebilir." yazıyor. neden olabilir? dün gireibliyordum. başkasının mesajını falan da değiştirmeye çalışmadım.
o zaman sayfaları karıştırdım. dün girdiğim başkasıydı galiba![]()
Gündüz vakti uzun pozlama yapılamaz mı? Bir fiskiye çekelim dedik sürekli bembeyaz fotolarımız oldu.. Aşırı Işık doldu sensöre bu kısmını biliyorum ama engellemek için tek çare filtre mi? Bunu öğrenmek istiyorum..
Sent from my iPhone using Tepetaklak
Geçen çğlen saatleri çektiğim bi resme baktım f 16 diyaframda 1/125 shutter ile çekmişim. araştırdıklarım kadarıyla bu fotoyu nd 8 takıp çeksem 3 stop kazanırım bu da 1/15 shuttere denk gelir bu da bişey kazandırmaz. Ancak nd 400 denilen 10 stopluk filtre olursa elimde 8 sn süreli pozlama yapabilirim.
Ancak şöyle birşey var diyafram 1,8 de iken bazı yerlerde resimler patladı baktım 1/4000 shutter ile çekmiş resimleri. Böyle durumlarda nd8 3 stopluk filtre takarak shutter süresini azaltıp daha iyi resimler çakilebilir. Gerçi ben dikkat etmiyordum diyaframı biraz kısıp hem patlamayan hemde daha keskin resimler çekilebilir.
Herkese Merhaba;
2 gün önce, Canon EOS 7D + 18-135mm EF-S IS II lens ile birlikte bir ürün aldım.
Ancak ürüne sanırım yabancı geldim. Sizlere yaşadığım teknik sorunları aktaracak ve öğrenmek istediklerimi belirteceğim.
Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.
1- Hangi modu seçersem seçeyim (CA, P, Tv, Av, M, B, C1, C2, C3) gerekli ISO ve aydınlatma ayarlarını yapmama rağmen fotoğraf karanlık çıkıyor.
Örn: C1 modunda; (ISO 100, AWB, AEB:0, RAW+L, S, Merkez Ağırlıklı ölçüm, ONE SHOT) seçiyorum. Karanlık geliyor. Sonra yakınlaştırıyorum daha da karanlık oluyor. f3.5 yapıyorum bu biraz fayda ediyor. Işık ayarını yükseltiyorum bu sefer sol en alt köşede 1/100 yazan yer, 0.4'' oluyor. Bu ayarda ışık ayarı iyi. Ancak fotoğraf çektiğimde titremiş bir görüntü alıyorum. Biraz bekliyor çekerken tabii.
Sanırım bunlar acemiliğimden kaynaklanıyor.
ISO ayarını 1600 - 6400 felan yaptığımda görüntü aydınlanıyor. Fakat lekeli oluyor.
Bu bahsettiklerim diğer modlarda'da geçerli.
Lütfen bana bu konuda yardımcı olur musunuz?
Öğrenebileceğim ek siteler, video linkleri vs. ne olursa bana aktarabilir misiniz?
Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
dostum bu sorun nereyi çekerseniz çekin var mı?
yoksa belli bir kare üzerinden mi konuşuyoruz...
odaklama yaptığınız yerin haricinde daha açık alana odaklama yaparak deneyin...
1/100 otomatik olarak 0.4" düşüyorsa eğer diyafram öncelikli çekiyorsunuzdur...
dolayısı ile ortam ve ölçüm yaptığınız yere göre, enstantene'yi kendisi ayırlıyor dolayısı ile fotoğraf titrek çıkıyor.
enstantene öncelikli çekime geçip eğer elde çekiyorsanız 80-100 civarı bir enstantene değeri seçin (iso artırımı yapabilirsiniz burada yüksek ihtimalle)... akabinde, daha koyu olan yerlerden spot ölçüm yapmayın daha açık noktalardan ölçüm yaparak deneyin...
aykut'un söylediği gibi pozlama değerleriniz farklı da olabilir...
Ama genelde C1, C2, C3 modlarında doğru çekmeniz gerekiyor... bu sorun o an çektiğiniz ortam şartlarına göre oluşan bir durum da olabilir.
İşte sorunun tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Açık konuşmak gerekirse makinaya yabancı kaldım.
Enstantene öncelikli çekime nasıl geçeceğim? Ne tür ayarlar yapmam gerekiyor ve ne tür bir ayar çekmem gerekiyor. Bana bu konuda bilgi verirseniz çok mutlu olurum.
Çok teşekkür ediyorum ilginiz için![]()
Pozlamayi kontrol ettinizmi -(eksi) pozlama yapıyor olabilirsiniz
Sent from my GT-P5110 using Tapatalk 2
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Canon EOS 60D | TAMRON SP AF 17-50mm F/2.8 XR | Canon EF 50mm f/1.8 II | Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS
Sanırım etmedim hocam. Detaylıca anlatırsanız mutlu olurum![]()