Alıntı alis50 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba arkadaşlar...
Bir konu hakkında bilgilerinize danışmak istiyorum yaşadığım şehirde 3. uluslararası fotoğraf yarışması var bende katılmak için hazırlıklar yapıyorum minimum 4 adet eser istiyorlar benim sorularım şunlar
1.ilk defa bir yarışmaya katılacağım ve vereceğim eserlerin yanına herhangi bir açıklama tarih vs belirtmem uygun olur mu yoksa fotoğrafı olduğu gibi mi sunmalıyım ve birde cerçeve olması gerekir mi?
2.yarışma konusu yok serbest konulu yani önerebileceğiniz konular varmıdır genelde sokak fotoğrafçılığına ilgi duyuyorum ben ama kafam çok karışık
3.bu tür yarışmalarda standart bir baskı boyutu varmıdır.

BU ARADA YARIŞMAYA KATILMAK İSTEYENLER Nevşehir Belediyesi ADRESİNE BAKABİLİRLER

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
Merhaba sorularınız tüm cevabı yarışmanın katılım formunda yazıyor. Buradan indirebilirsiniz.


Alıntı zeynepben Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
selam. 450d kullanıyorum. çektiğim fotoğraflar 4200x2800. peki bu fotolardan kaliteli çıktı ne abatta olur. nereden olur
70x100 e kadar büyütebilirsiniz. Tabi daha büyük bastırabilirsiniz ama maliyeti artar. Önerim 35x50 yada 50x70 baskı. Uygun fiyatlı Ozalit baskı alan yerlerde poster + fotoblog yaptırabilirsiniz. Kalitesi tabi ki çok çok profesyonel olmasa da çokta kötü değil.
Alıntı tute Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ben henüz araştırma aşamasındayım da bir şey sorucam. mesela canon 50mm 1.8 ve canon 85 mm 1.8 arasında uzaklık dışında bir fark yok değil mi? yani tek fark görüş açısı di mi? yoksa başka bir farkları da var mı? bir de ben tamron 17-50 almayı düşünüyordum ama mesela 50 mm, 100mm ve bir tane de 24 mm falan alırsam 17-50 ye hiç ihtiyaç duymam di mi?
Tabi ki ihtiyaç duyarsınız. Yazdığınız lensler sabit odak uzaklığına sahip lenslerdir. Yani 50 mm ile direk 50 görürsünüz. Tamronda ise 17den 50 ye kadar tüm aralıkları kullanabilirsiniz. Tamron bana göre tak gez için uygun lenslerden biri.
Bence lenslere göre değil de ne çekmek istiyorsanız ona göre lens bakmanızda fayda var. Mesela makro fotoğraflar çekecekseniz 100mm tabi ki alabilirsiniz.