Alıntı yuceldeniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba,
Işığın geliş açısından kaynaklanmakta. Gölge ışık oyunlarının olduğu bir zamanda çekildi. Karşıda(üst kısımda) aydınlık(Ton Farkı) olarak nitelediğiniz yerlere güneş ışığı vurmakta, diğer taraflarda ise gölge mevcut. "İstenmeyen durum" derken neyi kastettiniz? Gölge-ışık oyununu "isteyerek-bilerek" çektim. Farklı bir şey söylüyorsanız açıklayabilir misiniz neyi kastetmiştiniz? Teşekkürler.
yücel bey 3. fotonuzda tonal denge normale diğerlerinden daha yakın. ışık oyunu dediğiniz olayın ne olduğunu bilmiyorum ama 1. fotoğraf tamamen patlamış şekilde duruyor baktıgımda. bu, fotoğrafcılık açısından istenmeyen bir durumdur. ne siyahlar tamamen siyah olmalıdır ne de beyazlar tam beyaz. Bu dediğim bir kısım fotoğraf türleri için geçerlilik taşımaz ama manzara fotoğrafında taşır. Patlamış (exposure high) bir durum bilmiyorum ışık gölge oyunu lafıyla acıklanamaz. ben en azından 4 senedir duymadım hiçbir manzara fotoğrafcısından.
Bilakis üst ve alt arasında tonal denge yakalamaya çalışır fotoğrafçılar. Bunu tüm manzara dalında başarılı 500px fotolarında görebilirsiniz.