Senelerce Analog da inat ettikten sonra ilk Dijital bodylere gecisim Sony ile olmustu. Dijitale isinma turlarimi onda attim. ISO basarimi gibi konularda eksiklikte olsa ve hala bu eksikliklerden bazilari sursede, kesinlikle kotu makine uretiyor kismina katilmam.

Bu uretilen 35mm makine tam ciddi sokak fotografciligi icin uretilmis bir makine. Degisken lens olmama sebebi uzerinde bulunan lensin ozel bir yapiya sahip olmasi. Sony'Nin su anki lensleri arka cam ile sensor arasinda bu kadar kisa mesafede sensoru kaplayacak kadar genis goruntu uretemiyor. Yeni bir lens grubu yaratmadan oncede Sony bu makineye ilgiliyi olcmeye calisiyor. Inanin sadece alis rakkamlari degil, Ne kadar cok insanin degisken lensi olsa alirdik demesi bile bir yıol gostergesi onlar icin. Bir sonraki yatirim adimini belirliyor.

Benim hem isim geregi, hemde kendi tercihim olan fotograf turu icin (Gece) SLR kullanmam gerekiyor. Tercihim icin sensor isinmasi, ve noise orani cok onemli, isim icinde beyaz lens olmasi cok onemli (bknz. Musteriden duyduklarim).

Ama onun haricinde gunduz ceken ve kendi zevkim icin ceken biri olsam, bugun alacagim ilk makine bir G12 veya diger markalarin benzer makineleri olur mesela. Hani illa SLR derseniz 550D-600D falan neyime yetmiyor durumu var.O yuzden sonynin ve diger markalarin makineyi kucultme adimlarina cok sicak bakiyorum. Belki ben emekli oluncaya kadar noise basarimi oturmus kucuk bir makine cikartirlarda emeklilikte hammallik yapmam en azindan.