CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    50_promil
    Makina:
    d90 :)
    Üyelik tarihi
    04.April.2011
    Nereden
    balıkesir
    Mesajlar
    32

    Standart Canon Pixma İP4850 İnceleme



    merhaba


    canon pixma ip4850 aldım.Bazı sorunlarım vardı.onları çözdüm. diğer arkadaşlara yardımı olması inceleme konusu yapayım dedim.

    yazıcı genel olarak fiyat/performans ürünü.exa bilgisayarda 150 tl. 9600 dpi maksimum çözünürlük sağlıyor.kartuşları kampanyasız olarak 33 tl .şu an vatanda kampanya var.bir tane alana ikincisi yarı fiyatına.ayrıca 3 lü kartuş seti 60 tl.


    Çift taraflı belge ve fotoğraf yazma özelliğine sahip.siyah- beyaz çıktılarda lazer yazıcıdan biraz daha hızlı(hp p 1005)

    ilk adım olarak yazıcı kafasının hizalanması lazım.makina bunu otomatik yapıyor fakat aslında yapamıyor kesinlikle el ile yapmanız lazım.ona bırakırsanız yamuk yumuk yapıyor ve her halükarda düzgün çıktı için el ile yapmanız lazım.en iyisi bir kere peşin peşin yapmak.

    a4 boyutunda çerçevesiz fotoğraf basıyor.ortalama 50-60 saniyede a4 renkli fotoğraf çıktısı alabiliyoruz.yazıcı yaklaşık 5 kilo.5 kartuş bulunuyor.bir tanesi siyah çıktı için.o daha büyük boyutlu.diğerleri 9 ml mürekkep alan 4 kartuş.siyah,macenta,sarı,çayan.yüksek baskı kalitesinde ortalama 100 a4 basılıyor.kartuş bitti dediğinde çıkarmayın daha 15 tane hatta daha fazla basabilirsiniz.kendiniz deniyerek bulun bu rakamı. tam dolu kartuşla.kenarlıklı basma seçeneğini kullanmanızı tavsiye etmem.kenarlıklar yamuk yada eşit olmayan uzunluklarda çıkabiliryor.ps de hazırlayıp o şekilde baskı ya vermek en mantıklısı.

    epson kağıt kullandım a4 boyutunda ve 10x15 boyutunda.şimdi kampanyadalar 40 adet a4 15 tl.100 adet 10x15 21 tl.300 gram a kadar fotoğraf kağıdı basabiliyorsunuz. 300 gram olanlar fineart kağıtlar.baskı ilk çıktığında kırmızı ya çalıyor.paniğe kapılmayın bir müddet beklediğiniz de göreceksiniz ki kırmızılık azalıyor.2 saate kırmızılık tamamen gidecek.ozaman sonucu irdeleyerek ayarlamalarınızı yaparsınız.ayarlar bölümünde mürekkep in kuruma süresi ayarı var oradan daha hızlı kurumaya ayarlanırsa erken sonuç alınabilir.ben hiç denemedim açıkcası.yazma sırasında gürültülü değil.normal bir yazıcıdan çıkması beklenen ses çıkıyor.hatta daha bile az.

    2 farklı kağıt verme yeri var.biri kaset(alttarafta)diğeri de yukarıdan verme yeri(adını unuttum ).bunları değiştirebiliyorsunuz tabi ama kaset kısmı biraz uyduruk geldi bana açıkcası.kullanma kılavuzu çok berbat.hiç birşeyi doğru düzgün açıklamıyor.bazı şeyleri el yordamı ile bulmak zorunda kaldım.ayrıntılı kılavuz u kendiniz bastırmak zorundasınız.fotoğraf kağıdı koyma kısmı üsttarafta istenirse ayarlardan değiştirilebiliyor.yani kaset kısmına da konulabiliyor.yazcının sağ yanındaki 2 düğme den biri açma kapama diğeri kağıt yükleme düğmesi.bazı yazcılar gibi düğme karmaşası yok.gayet sade,sonuca odaklı bir ürün ve tasarım.diş yüzeyi piyano siyah.malzeme kalitesi biraz uyduruk hissi veriyor.usb giriş ve güç kaynağı girişi arka sağ ve sol taraflarda.derine gömülü olduğu için zor takılıyor.

    sonuç olarak;kullanma kılavuzu eksiği,mürekkep kartuşların görece küçüklüğü,normal kağıt tepsisinin uyduruk duruşu bir eksiklik olsa da.fiyatına göre cidden fiyat performans ürünü.özellikle renkli baskısından memnun kalacaksınız.lab.kalitesinin kesinlikle kat kat üzerinde.bu yazıcıdan çıkan bir fotoğrafı çok rahat bir şekilde portfolyonuza koyabilirsiniz.











  • #2
    Mert Gundogdu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Administrator

    Status
    Offline
    İsim
    Mert Gündoğdu
    Makina:
    5D Mark IV
    Üyelik tarihi
    15.July.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    36
    Mesajlar
    8,190

    Standart

    Bu güzel inceleme için teşekkürler..











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #3
    ugury - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ugur Yemez
    Makina:
    Fuji X-T20 @ Fuji XF 18-55mm @ Mitakon 35mm f0.95 Olympus OMD E-M10 M2 @ Olympus 25mm f1.8 @ Olympus 40-150mm Canon 450d @ Canon 50mm f1.8 II @ Canon 18-55mm
    Üyelik tarihi
    06.April.2012
    Nereden
    izmir
    Yaş
    49
    Mesajlar
    236

    Standart

    Güzel inceleme için teşekkürler ama baskı kalitesi bir yana Canon printer'lar kadar arızlanan bir ürün grubu görmedim. MP210 ve IP4850 kullandım. İkisi de orjinal kartuş kullanmama rağmen çok kısa süre için de arızlandılar. Şuanda ikisi de atıl durumda kullanılmaz haldeler. Sağolsun Canon Eurasia hiçbir teknik destek vermiyor ve ürünlerinin problemli olduğunu kabul etmiyor. SLR ve lens dahil tüm Canon ürünlerini distributor hariç spottan almak en iyisi bu ürünleri en azından daha ucuz oluyor. Arızalanırsa at yenisini al çok daha karlı olur..











  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •