Kullanilan malzemeler
* 6 Adet 12 Voltluk Ampul
* 2 Adet Elektronik Transformer
* 2 Adet 3AMP lik priz
* 1 Adet kutu
* 1 Adet Plaka (board)
* Koli Bandi
* Metal Folyo (mutfakta kullandigimiz)


1.

12 V luk bu ampulleri kolaylikla ve cok ucuza elektrikcilerden yada yapi marketlerden temin edebilirsiniz.



2.

Tahta bir plaka (bu plastik yada benzer bir meteryal olabilir) uzerine esit araliklarla ampullerin gelecegi noktalari hesaplayip ayni oranda delikler actim (eger elinizde gerekli tachizat yok ise marangozlardan rica edebilirsiniz) ve ampulleri bu deliklere yerlestirdim.


3.

Kullandigim elektronik transformer, her 3 ampul icin bir adet .


4.

Kutu icin eski bir ekmek kutusunu kullandim, altlarina kablolarin gececegi buyuklukte delikler actiktan ve kablolari gecirdikten sonra fisleri kablolara bagladim ( Fis tranformer ile beraber gelmedi, ayri olarak almak durumunda kaldim)


5.

Isigi yansitmasi ve gorunum acisindan board uzerinde metal folyo kullandim, daha sonra ampuller ile gelen plastik kapaklari ampullere sikistirdim.Kenarlari ise koli bandi ile yapistirdim. Bu asamadan sonra boardu istenilen seviyede tutmak icin iki adet tahta parcasini kutunun ic kismina tutturdum, boylece board bu tahtalarin uzerine oturdu ve altta kablolar icin gerekli bosluk da saglandi.


6.




7.




8.




9.




10.


Uzerine buzlu cam yada seffaf plastik benzeri bir madde konularak masa ustu Lightbox olarak kullanilacagi gibi, bez yada benzeri bir meteryal ile uzeri kaplanarak (isik diffuse edilerek) soft box olarak da kullanilabilir...