Alıntı ozsir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yok can kardeş. bendeki sorun 250mm olması. başka sorunum yoktu 600mm yada sizdeki gibi teleskop olsa sorun olmazdı. kısmet bakalım
O önemli bir sorun tabi. Teleskop ya da büyük odak uzunluğu lazım öncelikle. Kullandığım teleskop 2032mm odak uzunluğuna sahip. O yüzden bu kadar iyi detay yakayalabiliyoruz. Fotoğraf makinesi ile böyle olması çok zor. Tabi dediğiniz gibi manzarayla birlikte çekilen Ay fotoğrafları daha farklı oluyor. O tarz fotoğraflar için uygun bir açı ve manzara bulamadım ben henüz.


Alıntı gezginmimar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Herkes yazın açık havada daha güzel çekilir diyor ama aslında kışın gördüğüm ay manzaraları çok daha iyi. Şu anda dolunay zamanında güneşin batşı ile ayı doğuşu arasında bir iki dakika var. Kışın bu süre 80-90 dakikaya çıkıyor ve hava iyice karardığından ay daha belirgin oluyor. Bir de açık havaya denk geldin mi, süper olur.
Gökyüzü fotoğrafçılığı için konuşursak eğer, yani manzara olmadan sadece Ay fotoğrafı çekmekse konu kış her zaman daha iyi sonuç verir. Soğuk hava atmosferdeki nemi azalttığı için ve sıcak havanın etkilediği atmosfer olmayınca çok daha net ve keskin fotoğraflar çekilebiliyor. Kışın açık hava bulmak daha zor ama çok daha iyi sonuç alınıyor.