Tunc merhabalar,
Eksik olan bir konuyu gundeme getirdigin icin tesekkurler. Sadece bir konuda su kisa duzeltmeyi yapmak istiyorum. Cektiginiz fotograflar eger yazili olarak veye sozlesme kapsaminda ozellikle devir edilmemisse is yaptiginiz kuruma sadece yayinlama ve kullanma hakkini vermis oluyorsunuz. Urettiginiz eser gene size ait ve kullanim hakkiniz var.

Tabii ki kanunen verilen haklar ile uygulamalar malesef gunluk yasamin calisma kosullari ile ortusmuyor. Basin organlarina verdiginiz urunleri bir sozlesme olmasa bile kendiniz kullanirsaniz bir daha is almaniz mumkun olamiyabiliyor. Bu cok ayri bir konu. Genel prensip olarak da dediginize katiliyorum kullanim hakkini oyle yada boyle paylastiginiz yada bir kurum icin cekiln fotografi paylasmamak, paylasmak istememek te ayrica dogru geliyor bana.

Paylasimlarinin devamini bekliyorum ve konuyu actigin icin tekrar tesekkurler...

Sevgili Yavuz,
Tunc'un sundugu fotografi sanirim yanlis okumussun. Fotogra bahsettigi birinci maddeye ornek olarak veriliyor. Bu noktada her halukarda iyi bir ornek. Nedenine gelince gerek yakaladiklari gerek yakalayamadiklari nedeni ile dogru anda denklansore basmanin onemini guzel vurgulayan bir fotograf. Dolayisi ile bu elestiriniz pek dogru noktalara parmak basamamis gibi duruyor.

Eminim ki daha basarili ve haber niteligi daha fazla olan fotograflarda paylasilacaktir.

Birde unutmayin haber fotograflari hemen hicbir zaman tek basina kullanilmaz. Altlarinda durumu yada nedeni anlatan kisa fotograf alti yazilari olur. Turkiye'de Gul'un katildigi onemli bir resepsiyonun haberi yapiliyorsa ve katilimi hakkinda bir yazi yaziliyorsa ve diger katilimcilardan bahsedilmeyecek ise yani ozne Gul ise sadece onun net oldugu ve diger herkesin arka planda kaldigi fotograflar kullanilabilir.

Saygiyla


Not: Gorkem ekledigin fotograflari gordum senden ricam lutfen aralarinda bir satir bosluk birak. Hepsi birbirine giriyor inan neye baktigimi anlamakta ayrim yapmakta zorlaniyorum.