Alıntı afsincelik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Selman ve Emre bunları duymak ne hoş, kendi adıma teşekkür ederim.

Selman, fotoğrafınla ilgili ufak bir yorum yapayım; fotoğrafta bariz bir netleme problemi var, burada yapman gereken tek şey önündeki binaya veya ağaçlara netlemen, çok daha iyi bir fotoğraf çıkacak ortaya.

Şimdiye kadar çok bir tecrübem yok ama çektiğim fotoğraflarda sonsuza, sonsuza yakın bir yere ya da parlak bir yıldıza netlemektense hiperfokal mesafeye netlemek çok daha iyi bir sonuç verdi, özellikle böyle yer yüzü ve yıldız/samanyolu bir arada olan fotoğraflarda... Kompozisyon için ise maalesef bir araç ve arkadaş şart, yoksa yerleşim yerlerine yakın yerlerde istenilen fotoğrafların çekilmesi çok zorlaşıyor ve kompozisyon açısından da maalesef fark yaratılamıyor. Biraz daha karanlık ve doğa kompozisyonu güçlendirecektir.

İyi çekimler dilerim.
Çok teşekkürler abi verdiğin değerli bilgiler için. Genelde yıldız fotoğrafçılığı çekim teknikleri videolarında sonsuza netlememiz önerilir, ben de o yüzden o şekilde yapmıştım. Hem bunu, hem de kompozisyon olayını Frig Vadisi'nde daha iyi görürüm diye düşünüyorum Yeniden teşekkürler.