Alıntı naturalminer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
forumu araştırdım en uygun başlık bu gibi göründü ondan buraya yazacagım. Arkadaşlar bir tavsiyeye ihtiyacım var. Konunun özü 77mm 10 yada 9 stopluk bir ND ye ihtiyacım var. evvelden BW 77mm 1000x 10 stop filtre kullandım. Ancak bu filtre renk sapması yapan bir filtreydi. BW artık elimde yok ve yeni bir ND filtre almam gerekiyor ancak iki filtre arasında kaldım hatta 3. Bunlar
1) BW 77mm 1000x
2) Hoya 77mm PRO ND500 ND Filtre

şimdi bildiğim ve testlerde gordugum kadarıyla HOya renk sapması yapmıyor ama inceleme yazısını okudugumda ve fotoları gordugumde Hoya'nın keskinliği bozdugu belirtilmiş. Baktım öyle. Ha ama her modeli oyle mi? Bilemiyorum. Hoya filtre kullananlara sormak isterim keskinlikte kayıp yaratıyor mu Hoya'lar? yoksa incelemede okudugum model mi öyle yapıyor? inceleme yazısında model belirtilmemişti ve tüm faktorler birleştirildiğinde Breakthrough diye bir markanın her iki açıdan da başarılı oldugunu gördüm ama maalesef TR de satılmıyor. İşin gerçeği ben hoya düşünüyordum ama şimdi ikilemde kaldım. hoya nın renk sapmazlıgı mı? bw nin keskinlikten ödün vermeyişi mi?

hoya kullanan arkadaşlar deneyimlerini yazabilir mi? paylaşımlar için şimdiden teşekkur ederim
Abi nisi'ye baktın mı? Ben 82 mm diğerleri çok pahalı oluyor diye almıştım.Araştırdığımda sonuçları iyiydi.Kendim kullanırkende öyle bir problem hissetmedim açıkcası.
İstersen ham fotoğraf yollayabilirim uzun pozlamalardan.