Alıntı mrtshn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet benim kullandıklarım da eBay'dan alındı. Renk sapmaları yapıyor tabi ama tek kullandığınızda çok fark etmiyor açıkçası. Üst üste 3 filtre taktığınızda fark edilir bir sapma yapıyor renklerde ve keskinlikte. Raw çektiğinizde beyaz ayarıyla bu sorunu da çözebiliyorsunuz keskinlik sorununu da photoshop'la çözüyorum ben genelde eğer fazla filtre kullanmışsam.

Ben kesinlikle çöp demezdim en azından orta halli filtreler için. Siz profesyonel çekim yapıyor musunuz yani bu fitrelerle çektiğiniz fotoğraflardan para kazanmayı ya da büyük boy baskıları? Yoksa sadece hobi olarak veya internet ortamında sergilemek için mi çekiyorsunuz? Eğer para kazanacaksanız 100'lerce dolar verip Lee filtre seti alın dertlerinizden kurtulun derim diğer seçenek için zaten alacağınızı almışsınız bence...

Aşağıdaki fotoğrafımda yine bu fitrelerle çekilmiştir örnek olması açısından bunu da paylaşayım size...

Dediğiniz gibi amacım para kazanmak değil. Hobi olarak yapıyorum şimdilik. Sizin de dediğiniz gibi düşünerek ben de sipariş verdim bu filtrelerden. Beklentim yüksek olmadığı için beni tatmin edeceğini düşünüyorum.-ki koyduğunuz örneklerde tabiki 200-300 liralık filtreler gibi bir görüntü ve renk kalitesi beklenmese 5-6 dolarlık ürünlerden beklenenin üstünde performans vermiş. Bu yüzden pişman olmayacağımı düşünüyorum sizin gibi. Verdiğiniz bilgiler ve örnek fotoğraflarınız için de teşekkür ederim. Filtrelerim elime ulaştığında ilk iş olarak ben de kendi örneklerimi yükleyeceğim inş.