Alıntı -Aykut- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Av modunda netleme noktasını herhangi bir nokta üzerine getirirseniz. Yani netlemesi gereken alanı istediğiniz noktaya ayarlarsanız, yalnızca o noktaya göre pozlama süresini ayarlıyor.

Mesela örneğin; gündüz bir obje çekeceksiniz, her taraf aydınlık(obje de) objenin en karanlık noktasını netlemeye çalışın. O noktayı netleyince yalnızca o noktayı istediği gibi ayarlayacak. Karanlık kısım bayağı aydınlık olacak. Diğer yerlerde patlayacak. Manuel modda ise, her ikisinin en ortasını ayarlayabilirsin. Ne aydınlık kesim çok patlar, ne de karanlık kesim çok aydınlık olur.
Söylediğiniz şeyler ışıkölçer (metering) ile alakalı..

Mesela Av modda ışıkölçeri spot a aldığınız zaman, sadece ölçümü aldığınız nokta normal pozlanır.. Makina diğer yerleri düşünmez, o nokta normal çıksın da diğer yerler nasıl çıkarsa çıksın der.. Diyafram önceliği modunda bildiğiniz üzere diyafram sabit, metering modunun türüne göre (çok alanlı, nokta, merkez ağırlıklı vb.) makina enstantane süresiyle oynayarak pozlamayı ayarlar..

Manuel modda ise diyaframla enstantane süreleri sabit ve pozlama değişmeyeceğine göre ışıkölçer farklarını pozometreden (fotoğrafın eksik ya da fazla pozlandığını) takip ederiz..