Merhaba arkadaşlar.

17.6" led ekraa sahip bir laptop kullanmaktayım.Photo Shop işlemlerimi yaparken fotoğrafın parlaklığında , ekranım led olduğundan dolayı kontrastında hep sorun yaşıyordum.Ekranda gördüğüm fotoğraf baskıda çok daha fazla koyu çıkıyordu.Bu konuyla ilgili bir forumda bir başlıkta açmıştım hatta fakat çözemeyeceğimi anlamıştım.

Bu sorunun üstesinden eski bilgisayarıma ait 17" lcd monitörü 2.Monitör olarak kullanarak çözmüştüm , fotoğraf işlemlerimi o monitörde yapıyordum ve baskıda pek fark olmuyordu.Böylelikle hem bilgisayarımı çok daha pratik kullanıyor hemde zaman zaman yapmam gereken kısa kurguları rahat bir şekilde yapıyordum.2 monitör kullanmaya alışınca tek monitörle yapamaz olduk ve lcd monitörüm arızalandı yenisini almaya karar verdim.

Fiyatlara baktığımda 22" bir monitör almaktansa o boyuta sahip bir TV almaya karar verdim.Hem 2.monitör olarak ekranı ona genişletirim hemde uyurken rahat rahat TV izlerim diye düşündüm.
Bu konuda ki endişem alacağım LED TV de fotoğraf renklerinde ve parlaklığında sorun yaşarmıyım.Salonda kullandığımız Samsung Led TV de denediğimde böyle bir sorun olmuyor.Laptop ekranı TV ekranına göre çok parlak kalıyor.

Bu konuda ki fikir ve tavsiyeleriniz nelerdir ?
Led TV den monitör performansı alabilir miyim ?
Marka olarak yine samsung almayı düşünüyorum.