Herkese merhaba, yaklaşık 6 ay önce canon 650D almıştım. Makinenin kendisi lensi ve yeni alacağım lens ve flitreler için bir çanta ihtiyacım oldu. İstediğim çanta tipi sırtta taşınandı daha rahat ve büyük olmasından dolayı. Orijinal çanta fiyatları 100 den başlayıp 600-700 tl ye kadar gidiyordu. Ben de bazı şeyleri kendi el emeğimle yapmayı severim. Belki benim gibi hazırdan bir çanta almayıp kendi yapmak isteyen olacaktır. Liseden kalma bir çantam vardı bir de çadır matı.







Bildiğiniz gibi fotoğraf makinesi çantalarının içi yumuşak olmalıdır. Öncelikle internetteki fotoğraf makinesi çantalarının iç dizaynına baktım. Her bölme birbirine bağlı ve genelde ' T ' şeklinde destekli olmalı. Ben de çantanın hacmine göre kafamda kurguladım ve ölçtüm. Çantanın üst kısmı kemer gibi durmalı ezilip büzülmemeli. Alt tarafı yumuşak olmalı aynı zamanda sağlam alttan gelen darbelere dayanıklı olsun. Birde iç tarafını kaplamak lazım yumuşak olsun ve güçlü bir yapıştırıcıyla kolaylıkla yapışsın diye. Benim önerim yapışırmadan önce özellikle kenarları ve alt bölgeyi bir kere iğne iplikle dikmeniz sonra yapışıtırıcıyla desteklemeniz böylesi daha sağlam olacaktır.





Bu bölümde teker teker ölçerek yapmalısınız çanta üste doğru daraldığı için belli bir kavisle kesmelisiniz. Keserken maket bıçağı kullanırsanız işiniz kolaylaşır.






Daha sonra bölmeleri kendinize ve lens boyutlarınıza göre ayarlamalısınız. Dikkat edilmesi gerek bir yer daha hepsinin boyu belli bir yükseklikte olmalı mesela 10 cm gibi. Fotoğraf makinesini koyacağınız bölüm baştada dediğim gibi 'T' şeklinde bir desteği olmalı en alt bölümle. Fotoğraflarda rahatlıkla görülebilir. Eğer elinizde bir çanta bir mat ve biraz yapıştırıcı varsa bu anlattıklarımı siz de kolaylıkla yapabilirsiniz. Sırf ucuza gelmesi için değil el emeğiyle yapınca daha değerli oluyor. Aynı zamanda tamamen sizin tasarımınız



(Ayrıca çantanın ön küçük gözünü flitreler için hazırlayabilirsiniz)

(Makineyi koyacağınız bölümü biraz daha büyük yapınki sürekli lensti tak çıkar ile uğraşmayın. Lensle birlikte'de sığsın.)


Belki sağlamlık konusuna takılmış olabilirsiniz. Sırtımıza taktığımızda makine aşağı bölmeye düşermi ya da lens . Böyle bir şey çok zor. Dediğim gibi her bölmenin boyu eşit olsun (10 cm) ve zaten çantanın fermuarını kapattığınız zaman gergin oluyor Makineyi ve Lens'i tutuyor. Ayrıca görsel olarak daha da güzelleştirebilirsiniz. :merhaba


Saygılar