Alıntı vedib Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Pek çok fotoğraf makinesi kullanıcısı kaliteli optiklerle görüntü kaydetmek için çaba sarf ederken, bu konu abesle iştigaldir... Kaliteli veya vasat olan optiğimizi nasıl bozabilirim çabasında olmayı hayretle okuyorum.
Filtrelerde en kalitelisi veya kalite kaybı en az hangi markadadır diye çaba sarf ederken; bu konu fotoğrafı rezil etmenin yollarını bize gösteriyor.
Bazı kullanıcılar ND filtre ihtiyacı olmadığı halde kaynak camı kullanmak istemesi ve kompozisyon bulamadığı halde zoraki kaynak camı kullanma iç güdüsünü anlamak zordur.
Fotoğrafçılık illaki ND filtre veya kaynak camı kullanmak değildir, çevremizde normal ışık şartlarında kaydedeceğimiz bunca güzellikler ve kompozisyonlar var iken fotoğraf makinesini zora koşmak anlamsız.
Size önerim mevcut fotoğraf makinenizi satıp, tuval, boya ve becerilerinizle hayalinizdeki görüntüyü çizmek en mantıklısı... Kendinizi heba ederek fantastik düşüncelerinizden vazgeçin...
Ekipmanlar görüntü kaydetmek için bize kolaylık sağlamalı, meşakkatli yollarda bize eziyet etmemeli... Mazoşist yani acı çekmekten zevk alan durumuna düşmemek gerekir, gereksiz fikir jimnastiğinden uzak durmanızı tavsiye ederim.
Açıkcası bende sizin bir çok mesajınızı ızdırapla okuyorum.
Gereksiz uzunlar.

Evet ND filtre diye birşey icat edilmiş. Her bütçeye göre olanı varken kaynak camı ile uğraşmak bence de gereksiz ancak kendinizi heba edip fantastik düşünce ne demektir?
Hele ki sizin gibi Pentax kullanıcısının kendisini heba etmesinden mazoşist düşüncelerden bahsetmesi çok ilginç gerçekten.

Siz sanırım fotoğraf çekmeyi sadece okuyarak dinleyerek öğrenebilirim diye düşünüyorsunuz.

Benim en büyük keyif aldığım fotoğraf direk güneşe karşı çekilmiş fotoğraftır. Zira çekerken de işlerken de insanı son derece zorlar.
İnsanın kendini zorlaması her zaman iyidir. Arada sizde deneyin.