Alıntı selcukcoban Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
emeğinize elinize sağlık ama acemice bir soru sorucam. ortasının siyah olması fotoğraf çekerken bir sorun yaratırmı? çekilmiş birkaç poz örnek varmıdır acaba?
Herhangi bir sorun yaratmıyor aksine portre çekimlerinde gözlerde ışık halka olarak görünüyor ve daha hoş bir görüntü oluşuyor


Biraz önce çekim yapıyordum ışığı tam tepeden aşağı doğru çevirmiştim yere doğru ışık vuruyordu ve yaklaşık 30 -35 dk olmuştu ışık açıktı ve bir anda farkettim ki cd kutusu ile leğenin birleştiği yerler hafiften ayrılmaya başlamış ısının ve ağırlığın etkisiyle dayanamadı sanırım, neyseki düşmeden farkettim hemen ışığı kapattım.
Projeyi tekrar gözden geçirdim, silikon ve kavanozun pek sağlıklı olmadığı kararına vardım. Kavanoz uzun süreli yanan ışığın ısısını içeride tutuyor ve böylece silikonun yumuşamasına neden oluyor.
Bu nedenle yapacak olan arkadaşlara uyarıda bulunayım, yapacaksanız kavanozu kullanmayın, saksı tabağını leğenin yan taraflarından bir şekilde tahta, demir vb. cisimlerle sabitleyin ayrıca cd kutusunada silikon yerine vida kullanmanızı tavsiye ederim daha sağlam olacaktır.