Alıntı onbes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bakın bazı şeyleri karıştırıp yanlış bilgi veriyorsunuz.

Vergiden kasıt Almanya vergisi değil, TC Gümrük kanunlarına göre 75€ geçen ürünlerde, posta ile geldiğinde Eu ülkeleri için , diğerleri için gümrük vergisi. Bunu ödemek zorundasınız.
Hele ki ürününüz fedex, dhl vs firmalarla geliyorsa, yandınız.
ürünün web sayfasının örneği ve gümrük vergisini onlara yolluyorsunuz, onlar gerekli evrakla ürünü alıyor ve size getiriyor,
ama,
bu geçen süre içinde depoda durduğu için (3 gün sınırı var) ayrıca sizden prosedür ve depolama adı altında bir ücret alıyorlar.

nereden mi biliyorum, başıma geldi de ondan.
bunun amazon veya aliexpress ile ilgisi yok, hepsi için geçerli.

ancak Ptt ile geln postalarda bazen 400$ lık üründe beleşe gelebilir, bu Ptt de çalışan ama gümrük bakanlığının elemanı olan personele bağlı,
o ürün incelemesinde seçmece yapıyor, kuşkulandıklarını incelemeye alıyor.

Bunu da nereden biliyorum?
İzmir PİM merkezine gidip, depolarını, dağıtım salonunu ve kafesleri gördüm, bu elemanla tanışıp konuştum.

sonuç olarak isteyen istediği yerden alabilir,
ama DOĞRU BİLGİLENDİRMEK şartıyla.

son olarak,
çok acil ihtiyacım olan bir şeyi ülkemden görerek alırım,
ne amazona, ne de aliexpresse bağlarım kendimi.
Ben keyfe keder her ay ayrı parçalar halinde 100$ lık ürün alırım,
fotoğrafçılık, otomotiv, mutfak, elektronik vs... ufak ama faydalı ve ülkemizde bulunmayan ürünler.

iyi forumlar
TAMAMEN YANLIŞ BİLGİ SİZDE DİNLEYİN
amazon.de sitesinde satılan ürünlere almanya kdv si dahil satıcı amazon.de ise almanyada oturuyorsan o vergiyle alıyorsun ben almanya dışı olduğum için 75 euro sınırını geçen ürünlerde  ab gümrük vergisi ödüyorum ALMANYA KDV Sİ OTOMATİKMEN İNİYOR SIFIRA gümrük müşavirliğini tamamen amazon kendisi yapıyor siz hiçbirşeyle uğraşmıyorsunuz atıyorum canon 50mm stm alacağım satıcı amazon.de fiyat 110.99 euro ama bu fiyata almanya kdv si var ben Türkiyeden alacağım bana şöyle bu ürünün almanya kdv siz fiyatı 93.7 euroya iniyor 24.16 ithalat depozitosu yani gümrük vergisi toplM 117. 43 euroya bu objektif hiç elinizi sürmeden gümrük işlemleri halledilip adresinize teslim alıyorsunuz gümrük vergisini siteye ödüyorsunuz siz onlar sizin yerinize işlemleri hallediyor . Bir de 10 euro kuponu düşerseniz 107.43 euro ya gelir umarım anlamışsınızdır . VE bu işlemi şimdi yaparsanız teslim tarihi 20-23 aralık arası emin olun daha önce elinizde oluyor ürün. Kargo ise ürün yola çıkınca pts .net sitesinden amazon un gönderim kodu ile ayrıca takip edilebiliyor. Bazen ups ile geliyor bazen yurtiçi kargo tek yapacağınız kapıyı açıp imza atıp ürünü almak bitti bu.Bir teşekkür etmezseniz cevap vermeyeceğim.