Konu: fotoğraf yarışmasıyla dünyanın azalan su kaynaklarına dikkat çekiyor.Dünyanın temiz su ihtiyacı; nüfus artışı, sanayileşmeye bağlı bazı faktörler, iklim koşullarıgibi nedenlerle her geçen gün artıyor. Bu nedenle su kaynaklarının verimli kullanılması,temiz suyun ihtiyacı olan kesimlerle buluşturulması hayati önem taşıyor. Suekosisteminin doğal bir şekilde işlemesine katkıda bulunmanın günümüzde en önemlikonulardan biri olduğu gerçeğinden yola çıkarak WILO, düzenlediği fotoğraf yarışması ilesuyun verimli kullanılması ve suyun öneminin daha geniş kitleler tarafından bilinmesikonusunda bilinç ve farkındalık yaratmayı amaçlıyor.“Suyun Enerjisi” temasıyla yapılacak yarışmada, hayatın kaynağı olan suyunhayatımızdaki yeri ve önemi fotoğraf kareleri ile belgelenecek. Yarışmada fotoğrafçıların,belirlenen bu temayla suyun en çarpıcı anlarını yakalamaları hedefleniyor.


Katılım : Ücretsiz olup, yüklemeler site üzerinden olmalıdır.
Fotoğraf Sayısı: Her fotoğrafçı en fazla 4 (dört) eser ile yarışmaya katılabilecektir. Fotoğraflar Renkli veya Siyah-Beyaz olarak sunulabilecektir.

YAPITLARIN İSİMLENDİRİLMESİ VE GÖNDERİLMESİ:a) Fotoğraflar çevrimiçi (çevrimiçi) olarak TFSF ONAYLI FOTORAF YARIMALARIadresinden yüklenecektir.b) İlgili sayfaya fotoğrafları yükleyebilmek için önce üye olunması gerekmektedir.Üyeliğin kesinleşmesi üye olunduktan sonra sistemden e-posta adresinize gelecekaktivasyon linkinin tıklanması ile olacaktır Daha önce üye olanlar eski kullanıcı adı veşifrelerini kullanabilirler.c) Katılımda yüklenecek fotoğrafların boyutlandırma ve isimlendirme işlemleri öncedenyapılarak dosyalar hazırda tutulmalı ve tek bir oturumda yüklenmelidir.d) Her bir fotoğraf dosyasının ismi 31 karakteri geçmemelidir. İsimlendirmede ç, ı, ğ, ö,ş, ü karakterleri kullanılmamalıdır. İngilizce harfler ve alt çizgi ( _ ) kullanılabilir. Küçükharfler kullanılmalıdır.e) Ülke kodu (Türkiye > TR) ve bölüm tanımlaması yapan karakter (Renkli (Color) > C,Siyah-Beyaz (BlackWhite) > B) dışındaki tüm harfler küçük olmalıdır.İsimlendirme:1. adım: Dosya adının ilk iki karakterine ülke kodu yazılmalıdır (Türkiye için “TR”). 2.adım: Sonra eser sahibinin ismi maksimum 5 karakter olacak biçimde yazılmalıdır(Örneğin Çetin Kaya için ckaya gibi).3. adım: Sonraki karakter bölümün baş harfi olmalıdır (Renkli (Color) > C, Siyah-Beyaz(Black-White) > B).4. adım: Fotoğrafın sıra no’su rakamla yazılmalı (1’den 4’e kadar) ve bundan sonra altçizgi eklenmelidir ( _ ).5. adım: Alt çizgiden sonra fotoğrafın adı toplam karakter sayısını geçmeyecek şekildeyazılmalıdır. Örnekler: “TRckayaC1_ornekfoto.jpg” veya “TRckayaB2_ornekfoto.jpg” gibi…f) Yarışmaya katılacak fotoğraflar jpg/JPEG formatında kaydedilmelidir. Yüklenecekfotoğraflar 2 Mb’tan küçük olmamalı, 4 MB’ı geçmemelidir.

ÖDÜLLER:
1.lik Ödülü : 3.000.- TL
2.lik Ödülü : 2.000.- TL
3.lük Ödülü : 1.000.- TL
Mansiyonlar (3 adet) : 750.- TL
Sergilemeler (En fazla 20 adet) : 200.- TL

TAKVİM:
Yarışmanın Başlama Tarihi : 22.03.2015
Son Başvuru tarihi : 12.09.2015 Cumartesi saat 23.00 (TSI)
Seçici Kurul Değerlendirmesi : 17.09.2015
Sonuçların Açıklanması : 22.09.2015
Ödül Töreni, Sergi ve Kokteyl : Ekim 2015


Elinizde "su" ile ilgili bir fotoğraf varsa katılmakta fayda var.. Herkese başarılar..