Burada bir iki kelam etme hakkini kendimde goruyorum.

Birincisi Sayin Aspet Manukyan; Bu forumda bulundugunuz surece forumda insanlardan bu nasil ceklilmis bu neasil edilmis diye bilgi isteyip hemen hemen hic bir sey paylasmayan birisiniz. Bu actiginiz basligi manidar buluyor, her yerin karistigi gibi birbirimiz arasindaki farklarin ustesinden gelebilecek o ile bu arasinda bir birliktelik dogabilecek bu platformda cok acik ve secik ikilik cikarmaya calistiginizi dusunyuyorum.

Forumda su an bile fotograflarin paylasilabilecegi baslik vardir. Bu fotograflarin yayini icin bir gorus tarafli olmasi gerekmemektedir.

Ikinci olarak;
Mustafa ile surekli konusurum gene konusurum. Sanatci kisiligi onemlidir. Ideolojileri onemlidir cunku anlatir, dinletir ve dinlemeyi bilir. . Ancak Eger yorumsuz diye acilmissa baslik yazili yoruma izin vermem. Ne ona ne karsisindakine.

Silinen yazilar arasinda moderatorlerin, eski moderatorlerin Gezi parki olaylartarafinda ve karsizinda yazan bir cok kisinin yazilari vardi. Bu bir kisiye ve bir dusunceye yonelik bir yasak degil,

Herkesin ve her olayin bizleri ayrimaya calistigi noktada bizi bir arada tutacak bir kirintiya tutunma cabasidir. Bizleri birlestiren bir ortamin ayrilmasina izin vermemektir. Hepinizin facebooku var, bilmemnesi var oradan tartisin cok onemli siyasi ve iseolojik goruslerinizi. Ozel mesaj ile tartisin vs...

Burada asdece ve sadece fotograf yayinlamya izin verecegiz cunku burasi bir fotograf platformu, fotograflar uretim bicimi olarak bir belgedir. Ve bizim amacimiz "burada" fotograf.

Bunlar olumlu veya olumsuz Turkiye'de yasanan olaylarin bir yansimasi. Ve icerigini yargilamak herkesin kendi isi. Kimi derki icinden polis hakli halk tas atiyor, kimi derki ulan on polis birini dovuyor. Bunlar icinizde kalsin. Yada benimde yaptigim gibi kisisel sayfalarinizda, sitelerinizde yazin yorumlayin. Ama burada degil.

Burasi Hakli Haksiz tertismasinin yeri degil ve boyle bir tartismaya meydan vermeyecegiz.

Sevgili Vefa bazi tavsiyelerde bulunmus bir kisminda hakli bizlerinde dikkat etmesi gerekir. Ancak bir konuya aciklik getirmek gerekir. Hemen kapatmak bazen ve aslinda genelde mumkun olamiyor. Cunku her saniye burada olamiyoruz.

Son olarak Foruma girerken bu kurali hepiniz kabul ettiniz. Kimse zorlamadi

Forumda hic bir şart altında politika, siyaset ve herhangi bir din propagandasi içerikli mesajlar ile Din, Dil Irk, Cinsiyet ayrımcılığı yapan ve/veya bu ayrımcılığa sebep olabilecek mesajlar yayınlamak, herhangi bir partinin siyasi görüşünü öven veya yeren, ideolojik yazılar yazmak yasaktır.
Dolayisi ile artik bu kurala uymak istemiyorsaniz haber verin uyeliginizi silelim. Hic bir dostumuzu burada baski altinda zorla tutmak istemeyiz.

Burada bulunacaksaniz kurallara uyunuz...

Saygilar.