CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 99 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree96Likes

Konu: Photoshop'una güvenen gelsin.

Konulanmış Görüntüleme

  1. #31
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Gökhan Bartu Yüksel
    Makina:
    MarkII
    Üyelik tarihi
    28.February.2013
    Nereden
    Istanbul
    Mesajlar
    1

    Standart

    Merhaba arkadaşlar, öncelikle kalın harflerle yazdığım için kusura bakmayın çünkü yazdıklarımın arada kaynamasını istemiyorum. Bahsi geçen fotoğrafların retouchları tarafımdan yapıldı. Konuyu kahkahalarla baştan sona okudum. Kahkaha atmamın sebebi bu işin uzmanıymış gibi yapılan cahilce yorumlardı. Color efexde yaptığımı yazanlar olmuş, 3-5 basit işlemle yaptığımı düşünenler olmuş, bir de 30-40 saniyede yapıldığını yazan bir arkadaş var beni benden aldı. Evet çok güldüm ama bir o kadar da üzüldüm çünkü bu kadar bilgi dolu bir internet platformunda insanların cahil kalması beni üzdü. Ama arada birkaç tane de olsa mantıklı yorumlar gelmesi güzel. Neyse merak ettiğiniz soruları cevaplayayım.

    - Öncelikle ilk fotoğraf 13 saatten fazla sürdü ve artık sıkılıp olduğu kadarıyla paylaştım. Hala gözüme çarpan bir çok hata ve leke var ancak daha sonra boş bir vaktimde devam edeceğim. Şimdi bu fotoğrafta 13 saatlik ne var diyeceksiniz. O fotoğrafa siz ufak web boyutunda bakıyorsunuz ancak 40 megapiksellik bir fotoğraf ve her cilt gözeneği 3-4 piksellik fırça ile tek tek temizlendi.

    - Bir arkadaşımız "retoucher olmak için sadece photoshop bilmek yetmez biraz makyajda bilmek lazım." yazmış ve gerçekten çok önemli bir konuya değinmiş. Diğer retoucherlardan sıyrılmamı sağlayan nokta daha önce makyaj dersleri almam olmuştur. Önümüzdeki günlerde de ünlü bir makyözden detaylı bir eğitim alacağım.

    - Retouch fiyatları ile ilgili kafada soru işaretleri var sanırım. İyi bir retoucher ile çalışmak sandığınız kadar ucuz değildir. Bazı zamanlarda retoucher fotoğrafçıdan daha yüksek kaşe alır. Çünkü post-prodüksiyon süreci çekim sürecinden 3-4 kat daha uzundur ve tüm ekibin eksiklerini veya hatalarını siz tamamlarsınız.

    - Renk konusunda bazı eleştiriler olmuş. Renk konusu çok kişisel birşey. Herkesin zevkleri farklıdır bu yüzden eleştirilere saygı duyuyorum ancak hiç bir zaman hue'yi biraz saha çek, sonra sola çek aa bu güzel oldu diyip rasgele renk işlemem. Öncelikle uzun süre kafa patlatırım nasıl olması gerektiği hakkında, bu bazen günler sürebilir ve kullandığım her rengin bir sebebi vardır. Mesela eğer bir fotoğrafımda farklı 2 renk var ise renk çemberinde baktığınız tam karşı karşıya gelmektedir. İyi bir renk bilgisi ve 15 yıllık bir renk kullanımı tecrübesine sahibim, birkaç önemli ressam ve resim öğretmeninden eğitim aldım ancak halen yeterli değilim ve her geçen gün kendimi geliştiriyorum.
    NOT: Laptop ekranından veya dandik monitörlerden bakan insanlar kullandığım renklerden çok daha farklı ve yanlış renkler görüyordur.

    - 2. fotoğraf ise çok çok eski bir çalışmam, modeli maskele arkayı hue saturantion'dan değiştir gibi basit bir teknikle yapılmadı. Evet yazdığınız tekniklerle gökyüzünü yeşil, modeli turuncu, diğer alanları mor yapabilirsiniz ancak bu kadar iyi bir işçilik olmayacaktır. Yaptığınız örneklerdeki gibi aşırı derecede amatör gözükecektir. Bu fotoğrafta öncelikle capture one'da detaylı bir raw çevirme ve ardından 25 farklı adjustment kullanıldı.

    Bu açıklamayı savunma olarak değil sizleri biraz da olsa bilgilendirmek için yapıyorum.


    Websitem tam olarak güncel değil ama işlerimin bir kısmına
    Gökhan Bartu Yüksel | High End Retouching | Color Management adresinden bakabilirsiniz.

    Sevgiler.











    Konu GokhanBartu tarafından (01.March.2013 Saat 01:12 ) değiştirilmiştir.
    emir35, haplo, zerosn and 3 others like this.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •