Adamım merhaba, bundan bir süre önce benimde arkadaşım gidip aynı senin malzemeyi temizlediğin gibi benim focus screenin tozunu almaya çalıştı. Sonuç aynıydı. Yana yakıla 7D için focus screen aradık. Çok ufak çizikler nedeniyle midem bulanıyordu. Aynı problemi yaşamış biri olarak tavsiyelerim var. Türkiye'de focus screen 5d mark II haricinde ancak yalçınlar da bulabileceğin birşey. Ben bu minnacık plastik parçanın fiyatının 300 liraya kadar çıktığına şahit oldum. Tutturabildiğine kitlemeye çalışırlar. Gerçekte Almanya'da fiyatı 7€. Kargosuyla 16 Euro. Ama Turkiye'de araştırınca 7D için 160 liralık bir parça (Yalcınlar da öyle) Eğer makinenin 5 mark 2 ise tavsiyem daha rahat bulunabildiği için ebay üzerinden alman. Hatta manuel lens kullanıcısı isen farklı fokus screenler de deneyebilirsin. Sabırlı olun bu süreçte. Eğer hemencecik değiştirmek isterseniz maliyetiniz artacaktır.

Öncelikle telaş etme. Focus screenin çizilmesi fotoya etki etmez. Fakat üzerindeki tozdur çiziktir biraz can sıkar (hoş en güzel fotolarımı o screene bakarak cekmişim) bunu değiştirmek için profesyonel bi yere gitmen gerekir. Ben şahsen değiştir desen elime almam. 5€ verip burada bi yerde deiştirttim. Fakat dediğim gibi parçanın temini Türkiye'de bir sıkıntı.

Ali abimiz (Ankarada tripod foto) bu parçaya sakın dokunma ve temizleme demşti. E pekitozlanırsa dediğimde, sadece pompa kullan demişti. E peki yine çıkmassa dediğimde "o vakit kullanıcı buna razı gelir" demişti. Size tavsiyem oraya hele hele pamuksu bişeyle bile olsa asla temas etmeyin. Geçmiş olsun oraya tahminimce 50-160 liralık bir masraf sıkıştı.

Hoscakalın