CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 35 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree1Likes

Konu: Polo çekimi için yardım

Konulanmış Görüntüleme

  1. #31
    kench - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    T.Ö.K.
    Makina:
    5D Mark III
    Üyelik tarihi
    29.May.2012
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    46
    Mesajlar
    289

    Standart

    Konu hala güncel mi bilmiyorum fakat polarize eksikliğini photoshop ile gideremezsiniz. Yansımaları çekim sırasında kontrol altında tutmalısınız. Ya da zoru severim derseniz, tripod kullanımı da mümkünse bir yöntem var: Işığı ayarladınız, herşey mükemmel görünüyor fakat cam üzerinde yansıma var. Fotoyu çekin. Sonra aynı makina pozisyonunu bozmadan, ışık pozisyonunu yansıma ortadan kalkacak şekilde tekrar ayarlayın. Bir kare de öyle çekin. Sonra photoshopta yansımasız camı, önce çektiğiniz fotoğrafa ekleyin. Araba çekimi için çok zor bir yöntem ama ürün fotoğrafçılığında polarizeden çok kullanılan bir yöntemdir. Özellikle ekranlı, ya da cam pencereli ürünlerde.

    Işık yumuşatmak için çıtalara kumaş germek uygundur fakat flaş ışığının büyük bir kısmı kumaştan geri sekerek ziyan olacağı için flaş gücünüzde belirgin azalma olur. Her yumuşatıcı ışığı ziyan eder zaten ama en az ziyan eden soft-box'tır. Soft-box'ı da DIY yöntemle kısa sürede hazırlamak zor olur, hem de pahalıya patlar. Ben yapaya niyetlenmiştim ama hakkıyla yapmak hem hesap kitap işi hem de pratik değil. Hazır ucuzlardan almak daha mantıklı. Çıta+Kumaş ya da aydınger kağıt işinizi görür.

    Ben hiç içeriden araç fotosu çekmedim ama çekecek olursam deneyeceğim ilk yöntem flaşı difüzörsüz olarak aşağıda bir noktadan tavana vurmak olurdu. Tavandan seken flaş tüm araç içinde yumuşak bir ışık sağlar. Lens ekseninden 90 derece tepeden geldiğini de hesaba katarsak, konsol gösterge ve torpido tasarımları, girinti çıkıntıları daha çok ortaya çıkar. Boyut ve doku bilgisi verir. Fakat tavan çok yüksek ihtimalle beyaz olmayacaktır. Nötr bir gri renkse bir sorun olmaz. Eğer hafif krem gibi bir renkse de renk saplalarını raw işleme programında düzeltebilirsiniz. Ama çok aykırı bir renk ise tavana beyaz ya da gri mat karton koyun.

    Bu yöntemde göstergeler çok derindeyse ve karanlık ya da gölgeli kalabilir (tavandan seken ışık bu etkiyi yaratır). Diğer flaşınızı dolgu ışığı olarak kullanın. Önüne yumuşatıcı koyarak makinenizin sağ ya da solundan verebilirsiniz. Fakat dolgu ışığını ayarlamaya, ana ışığınızı oturttuktan sonra başlayın. Işık ayarlamada kural birer birer gitmektir. Önce ana ışık (key light), sonra dolgu ışığı (fill light), sonra gerekiyorsa efekt ışıkları (rimlight, ya da renki jelli ışıklar örneğin)

    Mert Gündoğdu'nun sağdan soldan ışık yöntemi de iyi, hatta çoğu ürün fotoğrafında garanti yöntem. Fakat iki taraftan aynı güçte çakan flaşın konsolun boyutunu ve tasarımını tam veremeyeceğinden endişeliyim. Fakat birini kısıp birini açmak olabilir. Ama dediğim gibi, araç çekimi benim denemediğim bir konu ve onun bu konudaki tecrübesi oldukça fazlaymış.

    Camları ise photoshopta silip yerine degrade ton atmak da kullanılabilir bir yöntem.

    Örnek olarak gösterilmiş fotoğrafta ise flaş bariz makina üzerinden. Belki makinanın biraz önünde olabilir. Ama kesin olan makine ile aynı dikey eksende olduğu. El freninden ve direksiyondaki parlamadan lensle aynı doğrultuda çaktığı görülüyor. Difüzör kullanılmamış gibi ama belki ufak flaş softbox'ı kullanılmış olabilir. Cam da hiç flaş izi yok. O da photoshop'ta karartılmış gibi. Başkalarının çektiği fotoğraflardaki ışık ve gölgeleri inceleyerek ışığın nasıl düzenlendiğini keşfetmek çok keyiflidir ve yapay ışık kullanımı konusunda çok faydalı bir egzersizdir.










    Konu kench tarafından (15.June.2012 Saat 04:33 ) değiştirilmiştir.
    Mert Gundogdu likes this.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •