Facebook gibi büyük bir mecrada analog fotoğraf ile ilgili büyük, seviyeli ve aktif bir grup olmaması bizi ne zamandır düşündürüyordu ve sonunda uygulamaya koyduk..

Grubumuzun açıklamasında da okuyacağınız gibi amacımız aktif bir topluluk haline gelmek insanları bilgilendirmek.. Bu konuda da bilgi birikimi olan insanlara ihtiyaç duyacağız, analog makineniz olsun olmasın bu işe birazcık ilgi duyun bizim için yeter biliyoruz çok yeni bir grubuz ama hissediyorum ki iyi insanlar sayesinde büyüyeceğiz..

Açıklama:

Negative, analog fotoğrafçılık hakkında seviyeli paylaşımların olacağı, yeni başlayan, amatör veya profesyonel demeden analoga gönül vermiş herkesi davet eden ve bir facebook grubundan çok bir kulüp olmayı hedefleyen bir oluşumdur.

Negative adı bizim için sadece hayatı negatif filmlere sığdırdığımız için değil, hayatın negatif yönlerini bu negatif filmlerle pozitife çevirebildiğimiz için anlamlı..

Belirlenen tarihlerde analog makinelerimizi alıp geziler düzenleyeceğiz,bu şehiriçi olabilir,şehirdışı olabilir,tamamen süpriz =)

Gezilerimize katılım ücretsiz olup,şehirdışı gezilerde yalnızca yol masrafları alınacaktır.

Fotoğrafa yeni başlayan arkadaşlarımız içinde gezilerimizde veya herhangi bir konuda herzaman yardıma hazırız.

Bildiğiniz üzere Analog fotoğrafçılıkta fotoğrafın çekildiği an ile sonuç görüntünün görülebildiği an arasında bir zamn aralığı vardır. İşte bu zamansal aralık,öğrenim gören kişi açısından teknik ve estetik birikimin altyapısını oluşturur. Negative'in sıcak ve bilgi dolu bir ortam olması için tüm üyelerimizin bu birikim için elini taşın altına koymasını isiyoruz

Analogcular her türlü kompozisyon, çekim teknikleri, film banyo ve teknik konularda, lomocular lomograf konusunda, makine kullanıcıları kendi kullandığı model ve marka hakkında her türlü tecrübe ve tavsiye başlıklarında negative üyeleriyle değerli bilgilerini paylaşırsa çok mutlu oluruz..

Çok konuştum Negative'de görüşmek üzere..

Negative | Facebook