Alıntı aksoykaan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Melih Hocam,

Bu harika fotoğrafı çekerken, hangi kızılötesi dalgaboylu filtreyi kullanıyorsunuz?
Sanırım filtreden ziyade modifiye gövde kullanıyordunuz. Hangi dalgaboyunda filtreye sahipti makineniz?
Şu anda lens üzerine harici bir filtre kullanarak kızılötesi fotoğraf çekmek istiyorum, ancak hala hangi kızılötesi dalgaboyunda filtre olması gerektiğine karar veremiyorum: 620 nm, 720nm, 850nm, 950-1000nm?
(Not: dalgaboyu ne kadar uzun olursa, o kadar görünür ışıktan uzaklaşılacağını ve daha çok kızılötesi tayfa kayıldığını biliyorum.)

Selamlar ve iyi çekimler.
Kaan Bey merhaba

Öncelikle çok teşekkürler. Benim modlanmış makinamda 650nm filtre var. Bunu tercih sebebim fotoğrafta çıkan sonucu olabildiğince renkli yapabilmekti zira dediğiniz gibi rakam arttıkça renkli ışık fotoğrafta kayboluyor. Genelde 720nm tercih ediliyor çekimlerde, onda bir miktar daha az renkli çıkar sonuçlar (bu fotoğrafta örneğin ayçiçeklerindeki sarılık onda pek olmaz). 1000nm kısmına gittikçe zaten fotoğraf kendiliğinden monochrome'a kayacaktır zira filtre renkli ışık geçirmiyor modlanmamış kamera ile bunun gibi çekmek tabi epey zorlar zira ne kadar filtre de taksanız sensör önündeki low-pass filtre ir ışığı kesmeye çalışacak ve sonuçta hem çok uzun enstantane süresi hem de görünür ışık karışmış bir sonuç çıkacaktır.